Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Μαξίμου: Ψεύδεται η Ν.Δ.

«Συνειδητά ψεύδη» και «προσχηματική δημιουργική λογιστική» καταλογίζει στην αντιπολίτευση κυβερνητικός αξιωματούχος, σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο.


Το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει το βάρος στη σημασία των θετικών μέτρων και στηλιτεύει τη στάση που τηρεί η αντιπολίτευση, η οποία, όπως τονίζει ο ίδιος αξιωματούχος, «επιχειρεί να μειώσει τη σημασία τους για την κοινωνία για να δικαιολογήσουν την επιλογή τους να μην τα ψηφίσουν».
Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπογράμμιζαν πως το σύνολο των μέτρων και αντιμέτρων θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2019, αφού, όπως αναφέρουν, όλοι πλέον συνομολογούν πως θα πιαστεί ο στόχος του 2018 για πλεόνασμα 3,5%.
Ανέφεραν επίσης πως τα θετικά μέτρα όχι μόνο θα εφαρμοστούν, αλλά το 2021 θα φθάσουν και τα 7,5 δισ. ευρώ. Κατά την κυβέρνηση, με την πολιτική της δημιουργείται ένας επιπλέον δημοσιονομικός χώρος ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ. Για αυτό το λόγο και από το κυβερνητικό επιτελείο υπογραμμίζουν πως τα αντίμετρα είναι περισσότερα από τα μέτρα.
Τη Δευτέρα στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως προς το πόσα μέτρα θα υπάρξουν το 2018-2021, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο φέρνει μέτρα 4,9 δισ. και ότι τα θετικά μέτρα είναι ύψους 7,5 δισ.
Στην κυβέρνηση εμφανίζονται βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ σε ό,τι αφορά τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, κυβερνητικές πηγές τη Δευτέρα χαρακτήριζαν πολύ σκληρές τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου.
Ήδη, κατά τις ίδιες πηγές, στο Μπάρι διεξήχθησαν επί της ουσίας συζητήσεις και υπήρξαν και τοποθετήσεις σε τεχνικά ζητήματα.
Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, είναι να υπάρξει συμφωνία και για το χρέος στο Eurogroup στις 22 Μαΐου ή το αργότερο τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, προκειμένου να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο QE.
Πηγές της κυβέρνησης ξεκαθάρισαν ότι ανεξάρτητα από την έκβαση της συμμετοχής ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη δόση των 7,5 δισ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com