Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Χωρίς λεωφορεία από σήμερα η Θεσσαλονίκη- Επί ποδός οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ για να αντιμετωπίσουν απεργοσπάστες

Χωρίς αστικά λεωφορεία μένει από σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου η Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης συγκάλεσε για αύριο Τρίτη σύσκεψη στο υπουργείο με τη συμμετοχή των εργαζομένων και της διοίκησης του ΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι θα προσέλθουν στη συνάντηση, έχοντας αφήσει την πόλη χωρίς συγκοινωνία.ς.


Η απόφαση ελήφθη κατά τη χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου και ήταν ένα μήνυμα προς τον υπουργό ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν πίσω εάν δεν πληρωθούν τα οφειλόμενα δύο μηνών κι αν δεν γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σήμερα, στα δύο αμαξοστάσια του Οργανισμού στη Σταυρούπολη και τον Φοίνικα θα υπάρχει περιφρούρηση ούτως ώστε να αποφευχθούν απεργοσπαστικές κινήσεις από εργαζόμενους που είναι και μέτοχοι στον ΟΑΣΘ.
Διοίκηση ΟΑΣΘ: Ασφαλιστικά μέτρα και αστυνομική παρουσία στα αμαξοστάσια
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με εργαζόμενους που είναι και μέτοχοι στον Οργανισμό, ώστε να εργαστούν για να κυκλοφορήσουν σήμερα αστικά λεωφορεία. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ζήτησε ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στα δύο αμαξοστασία, ώστε να μπορέσουν όσοι το επιθυμούν να εργαστούν, χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα. 
"Οι εργαζόμενοι έπρεπε να το σκεφτούν δυο φορές πριν λάβουν αυτή την απόφαση, αφού είμαστε καλεσμένοι στο υπουργείο την ερχόμενη Τρίτη για να συζητήσουμε για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών. Όταν σε καλεί το υπουργείο οφείλεις να αναστείλεις ότι έχεις προγραμματίσει» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com