Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Πεσμένη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης το δεκαήμερο των εκπτώσεων

«Η αγορά είναι ο μεγάλος ασθενής της ελληνικής οικονομίας» είπε, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Καλογιάννης, σχολιάζοντας την αγοραστική κίνηση, κατά τη διάρκεια του εκπτωτικού δεκαήμερου του Μαΐου .


«Ήμασταν αρκετά αισιόδοξοι, ότι ο κόσμος θα κατέβαινε στην αγορά και κάτι θα ψώνιζε, αλλά τελικά και αυτό εκπτωτικό δεκαήμερο ήταν πολύ κακό» τόνισε, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε ότι: «Οι δυο τελευταίες ημέρες, βέβαια δείχνουν κάτι καλό, διότι οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής, αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν την αγορά . Οι έμποροι είναι απογοητευμένοι διότι το ταμείο τους είναι χειρότερο και από τα περσινά δεδομένα».
Σχολιάζοντας το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι: «Ο νόμος των ανοιχτών Κυριακών, που θέλουν να εφαρμόσουν, είναι η εξαθλίωση του μικρομεσαίου επαγγελματία. Η αντίδραση στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Κυριακή ήταν μεγάλη, το 85% το καταστημάτων απήργησε»   «Μακάρι να είχαμε κίνηση και να ανοίγαμε, αλλά όταν δεν έχουμε κίνηση, δεν έχουμε ταμείο και οι υπάλληλοι πρέπει να πληρωθούν και με ένα επιπλέον μεροκάματο, διότι πληρώνουμε και το 75%. Έτσι δεν έχει νόημα να ανοίγουμε τα καταστήματα».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com