Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Τέταρτο μνημόνιο: Δείτε πόσα θα χάσετε από τις περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο

Πολίτες
που σήμερα δεν πληρώνουν φόρο θα κληθούν με το νέο αφορολόγητο όριο στα 5.681 ευρώ να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Αφορολόγητο στα 5.681 ευρώ: Η αρχή του τέλους για τα νοικοκυριά

Φορολογούμενος με 490 ευρώ μηνιαία έσοδα, αν και μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο, τώρα με τα νέα δεδομένα θα κληθεί να πληρώσει φόρο 58,08 ευρώ.
Μέχρι σήμερα, με το αφορολόγητο όριο στα 8.636€, μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα για παράδειγμα 5.000€, 5.900€, 6.500€, 7.000€, 7.500€ και 8.000 ευρώ δεν πλήρωναν καθόλου φόρο. Τα πράγματα τώρα άλλαξαν, και με απόφαση της κυβέρνησης μισθωτός με εισόδημα 540 ευρώ το μήνα θα αναγκαστεί να βγάζει από την τσέπη του 200 ευρώ για να πληρώσει τους φόρους που θα τού αντιστοιχούν! 

Δείτε αναλυτικά τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι με βάση τα εισοδήματά τους.    
2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΙΩΣΕΩΝ copy


Κανένας συνταξιούχος δεν προστατεύεται από τη νέα συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών. το «πετσόκομμα» της προσωπικής διαφοράς θα ξεκινά και από τα χαμηλά επίπεδα των συντάξεων, δηλαδή ακόμα και κάτω από τα 500 ευρώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνταξιούχων, οι προσωπικές διαφορές κινούνται γύρω στα 50 ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, Πανεπιστημιακοί που εμφανίζουν υψηλές προσωπικές διαφορές θα υποστούν τεράστιες περικοπές, σε αυτές τις περιπτώσεις η μείωση μπορεί και να αγγίξει τα 350 ευρώ!

Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι:

  • στο 9% οι μεσοσταθμικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις
  • μειώσεις (ξανά) έως και 18% στις επικουρικές
  • πάνω από 100.000 επικουρικές που «γλίτωσαν» το προηγούμενο «ψαλίδισμα»
  • μεγάλες απώλειες θα έχουν: δημόσιοι υπάλληλοι με 35ετία, γιατροί ΕΣΥ, ένστολοι, παλαιοί συνταξιούχοι ΤΕΒΕ και πανεπιστημιακοί


 
website counter
friend finderplentyoffish.com