Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Νέο σύστημα για τα πλασματικά έτη - Ακριβότερη η εξαγορά τους

«Κλειδώνει» ο νέος τρόπος υπολογισμού για τα πλασματικά έτη, που οδηγεί μια σειρά από ασφαλισμένους σε αύξηση του κόστους εξαγοράς. Η επίμαχη εγκύκλιος αναμένεται να εκδοθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, οριστικοποιώντας τις λεπτομέρειες εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, η εξαγορά είναι ακριβότερη για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλές αποδοχές, ενώ αντίθετα φαίνεται πως παραμένει σε χαμηλά επίπεδα για τους δημοσίους υπάλληλους, για μισθωτούς με μισθούς έως 850€ όπως επίσης για ελευθέρους επαγγελματίες που δηλώνουν χαμηλό εισόδημα και με τον νέο τρόπο πληρώνουν χαμηλές εισφορές.

Σύμφωνα με το Εθνος, τα πλασματικά χρόνια που εξαγοράζονται εντός του 2017 υπολογίζονται με νέο τρόπο:
• Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα πληρώνουν (από 13/5/2016) για κάθε μήνα το σύνολο της εισφοράς εργοδότη και εργαζομένου για κύρια σύνταξη, δηλαδή 20% του τελευταίου μεικτού μισθού.
• Δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν (από 1/1/2017) για κάθε μήνα το 10% των συντάξιμων αποδοχών τους τον μήνα της αίτησης (η εισφορά τους είναι 6,67% και του Δημοσίου ορίστηκε για το 2017 στο 3,33%).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com