Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ν. Βούτσης: Έρχεται τροπολογία για φορολογική εξίσωση βουλευτών - πολιτών

Τροπολογία με την οποία θα εξισώνονται πλήρως φορολογικά οι βουλευτές με τους υπόλοιπους πολίτες προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.
Ο πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε και μία παρέμβαση που θα αφορά το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των παλαιών βουλευτών, οι οποίοι με τον νόμο Κατρούγκαλου, «λογίζονται στο ίδιο επίπεδο με τον δημόσιο υπάλληλο που θέλει να φύγει με 15ετία στον ιδιωτικό τομέα και του υπολογίζεται ως σύνταξη ένα μικρό κλάσμα της μισθοδοσίας. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν, και από πάνω υπάρχει και ένας λαϊκισμός που λέει πως “όταν βγήκαν βουλευτές τα φάγανε"» σημείωσε ο κ. Βούτσης, υπενθυμίζοντας πως «από το 2012 δεν υπάρχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τους βουλευτές».


Σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Βούτσης εκτίμησε μεταξύ άλλων, πως ειδικά στον νόμο περί ευθύνης υπουργών θα υπάρξει μεγάλη σύμπτωση μεταξύ των κομμάτων προκειμένου να αναθεωρηθεί.
Στο ερώτημα για το μέλλον της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Βούτσης απάντησε πως «μετά τη λήξη της αξιολόγησης, και καθώς θα μπαίνουμε σε καθεστώς κανονικότητας, θα εξεταστούν θέματα όπως αυτό».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com