Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Ελεύθερες εγγραφές μαθητών στα ολοήμερα

«Ελεύθερες» θα είναι από το νέο σχολικό έτος οι εγγραφές στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας για τους μαθητές τρίτεκνων οικογενειών, καθώς εντάσσονται στην κατηγορία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για την οποία δεν τίθενται οικονομικά κριτήρια.


Παράλληλα, δικαίωμα εγγραφής χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών θα έχουν περί τα 1.500 προσφυγόπουλα τα οποία διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας της χώρας ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, φοιτούν σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πρωινό πρόγραμμα και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.). Σημειώνεται ότι οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων θα πρέπει έως τις 12 Ιουνίου να καταθέσουν σχετικό έντυπο στη σχολική μονάδα.
Τα παραπάνω προβλέπονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας των ολοήμερων δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος 2017-2018.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στο ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών εγγράφονται κατά προτεραιότητα οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι.
Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κ.τ.λ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί. Χωρίς προϋποθέσεις εγγράφονται οι μαθητές, των οποίων οι γονείς ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς κ.ά.).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com