Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή

Για αθέτηση όλων των δεσμεύσεων και των υποσχέσεων που έδωσε στον ελληνικό λαό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας "ανθρωπάκια", τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, "προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας θα ψηφίσουν όλα τα φριχτά μέτρα του νομοσχεδίου".

"Μας λέγατε ότι εμείς είμαστε "ναι σε όλα" και τώρα θα πείτε εσείς "ναι σε όλα"", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ χαρακτήρισε παραμύθι ότι το άρθρο 15 βγάζει τη χώρα από την επιτροπεία, λέγοντας πως "αντίθετα βάζει μόνιμα τη χώρα στην επιτροπεία".

 

"Θα πρέπει να πάρουμε την υπογραφή του ΔΝΤ για να εφαρμοστεί κοινωνική πολιτική. Είναι το πιο εξευτελιστικό άρθρο και το ψηφίζετε, γιατί είστε ανθρωπάκια. Είστε κανονικά ανθρωπάκια που πριν ήταν κατά του μνημονίου και των ιδιωτικοποιήσεων και τώρα έρχεστε και φέρνετε άρθρα που τα ξεπουλάτε όλα. Αποδείξατε ότι αγαπάτε τόσο πολύ τη καρέκλα, που θα τα ψηφίσετε όλα για να την κρατήσετε", σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: "Όχι μόνο φέρνετε ένα τέταρτο μνημόνιο, αλλά το ψηφίζετε ξεχνώντας το αντιμνημονιακό σας παρελθόν. Πανηγυρίζετε γιατί κόβετε συντάξεις. Με τόσα φριχτά μέτρα που φέρνετε είναι ντροπή σας Φαρισαίοι και υποκριτές".
Ο κ. Πολάκης μεταξύ άλλων είπε όταν έλαβε τον λόγο πως «Ανθρωπάκι είναι αυτός που βλέπει ότι του καταστρέφεται το αφήγημα της αριστερής κυβέρνησης και της επιστροφής στην κουτάλα της κυβερνητικής εξουσίας και προσπαθεί να λασπώσει και να διαστρεβλώσει για να περάσει το μήνυμα ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Εσείς έχετε πάηει αλλεργία και λυσσάγρα που έχετε φύγει από τις καρέκλες δύο χρόνια. Εμείς και αύριο να φύγουμε  έχουμε τρόπο να ζήσουμε σε αυτή τη ζωή. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν. Καταλάβες κύριε αντιπρόεδρε μιας ιστορικής παράταξης  που αντί για τον καραμανλισμό, σήμερα έχει αυτούς που ευχαριστεί ο Παττακός; Άντε μπράβο». Λίγο πριν πάρει το λόγο ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Πολάκης ακούστηκε να λέει δίχως να έχει αντιληφθεί ότι είναι ανοικτό το μικρόφωνο «σίχαμα της κοινωνίας».
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο είπε μεταξύ άλλων: «ακούστε, όμως, ποιος είναι ανθρωπάκι… Αυτός που γράφει πριν γίνει υπουργός "το όχι θέλει Έλληνες το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τα αγρίμια από τις κότες". Και τώρα ψηφίζετε ναι κύριε Πολάκη! Σύμφωνα με τη δική σας ρήση, είστε κότα; Είστε. Ακούστε κύριοι συνάδελφοι ποιος είναι ανθρωπάκι. Όλα αυτά που είπε για το ΚΕΠΛΝΟ, εγώ έκανα μήνυση για να τα αποδείξει στο δικαστήριο. Εγώ λοιπόν έκανα μήνυση με τη γυναίκα για να τα αποδείξει όσα λέει στο δικαστήριο και αυτός σας παρακαλούσε να ψηφίσετε όχι στην άρση της προσωπικής του ασυλίας. Αυτός είναι ανθρωπάκι, αυτός που κρύβεται. Μη σηκώνεσαι σε μένα και μη μου μιλάς ύφος. Σε δείχνω στην ελληνική κοινωνία όπως είσαι: πολλά βαρύς και κότα» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να αποσύρει το άρθρο για τα ειδικά μισθολόγια, που αθετεί όπως είπε, την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πάρουν πίσω το 50% των αναδρομικών τους, ώστε "να γίνει ένας κανονικός διάλογος για να βρεθεί λύση και να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ".

Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που θα μειωνόταν το αφορολόγητο. "Είπατε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι θα παραιτηθείτε από υπουργός και μετά θα καταψηφίσετε και το νομοσχέδιο. Εσείς ήσασταν στη πλατεία αγανακτισμένων και πίσω από το πανό που έλεγε "δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε" και έρχεστε και εισηγείστε σήμερα φρικτά μέτρα για να πάρετε κάτι για τη διαχείριση του χρέους. Χάσατε παντελώς την αξιοπιστία σας απέναντι στον ελληνικό λαό", τόνισε.

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, προκάλεσαν οι κατηγορίες του κ. Γεωργιάδη ότι ενώ δεν ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο πήγε στη λιτανεία με γραβάτα, και ότι διψά για τη μία καρέκλα μετακλητού υπαλλήλου. "Λυπάμαι που μία ιστορική παράταξη, όπως η ΝΔ, εκπροσωπείται από ανθρώπους που δεν μπορούν να είναι περήφανοι ότι υπερασπίζονται το δημοκρατικό πολίτευμα", επισήμανε ο κ. Μπάρκας, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίζει να υπερασπίζεται και να σέβεται τους πολίτες της Πρέβεζας, πέρα από αυτούς που έχουν σχέση με φασίστες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com