Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Επιμένει το ΔΝΤ σε «αξιόπιστη στρατηγική» για το χρέος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν συμφωνηθεί πρώτα μία «αξιόπιστη στρατηγική» για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, επανέλαβε την Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μάρεϊ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα υπάρξουν πιθανώς περαιτέρω συζητήσεις» για το ελληνικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της επικείμενης συνόδου των επτά πιο αναπτυγμένων χωρών (G7), στο Μπάρι της Ιταλίας, αν και επισήμως το θέμα δεν βρίσκεται στην ατζέντα.

 
Όπως είπε, οι συζητήσεις του για το ελληνικό χρέος μόλις ξεκίνησαν, συνεπώς είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, υπογραμμίζοντας πως η θέση του Ταμείου δεν έχει αλλάξει.
Υπογράμμισε επίσης ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα, συνδέοντάς το με τις συζητήσεις για το χρέος, καθώς όπως είπε, οι διαβουλεύσεις για το χρέος επηρεάζουν το πρωτογενές πλεόνασμα.
Σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, είπε πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», ενώ επανέλαβε τη θέση του Ταμείου -την οποία είχε επαναδιατυπώσει πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν- ότι «η τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους», προκειμένου το Ταμείο να εγκρίνει τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδος.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να απαντήσει αν το Ταμείο θα ζητήσει από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή του νέου πακέτου των μέτρων.
Επιπλέον, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com