Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Χρ. Σπίρτζης: Είναι ειλημμένη απόφαση για δύο δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

Τις προτάσεις του για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο ημερίδας, που διοργάνωσε σήμερα η Εγνατία Οδός Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Σπίρτζης τάχθηκε υπέρ της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ, σε αντίθεση με τους φορείς της πόλης, που υποστηρίζουν το αντίθετο.


"Η απόφαση είναι ειλημμένη για να υπάρξουν δύο δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην πόλη. Στους δύο φορείς θα έχει συμμετοχή και η τοπική κοινωνία της πόλης. Δεν μας ενδιαφέρει πιο θα είναι το κόστος, πάμε για άλλα", τόνισε ο υπουργός.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως το δημόσιο δεν έχει καθυστερήσει ούτε μία ημέρα τη χρηματοδότηση του Οργανισμού και παρ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι, αφήνοντας την πόλη εννέα ημέρες χωρίς λεωφορεία. Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι όλες οι θέσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ και τον ΣΑΣΘ θα διατηρηθούν, ενώ συμπλήρωσε ότι θα χρειαστούν και άλλα άτομα προσωπικό για να στελεχώσουν κυρίως τους επιστημονικούς τομείς του Οργανισμού.
Σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Μεταφορών, δήλωσε πως "κάποιο έχουν το θράσος να υπερασπίζονται το ίδιο μοντέλο".
"Η σύμβαση του ΟΑΣΘ είναι καραμπινάτη παρανομία, καθώς δεν εστάλη ποτέ στο ελεγκτικό Συνέδριο και δεν πέρασε η αναθεώρησης το 2009", σημείωσε.
Μετά τη ομιλία, σε δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης του Οργανισμού, αναφέορντας ότι θα ακούσει τις θέσεις των φορέων και αναλόγως θα πράξη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com