Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Σε ποια νησιά θα υπάρχει δωρεάν ίντερνετ

Την παροχή δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο για τους μόνιμους κατοίκους 13 ακριτικών νησιών του Αιγαίου, προαναγγέλουν, σε απαντητική επιστολή τους προς τους δημάρχους αυτών των νησιωτικών δήμων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλής και ο υφυπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός.
 
Για το θέμα αναμένεται να υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση στις αρχές του επόμενου μήνα από τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππά και Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ενώ, τόσο το κόστος απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού, όσο και το συνολικό ετήσιο πάγιο σύνδεσης είναι επιχορηγούμενα.
 
Η συγκεκριμένη δράση αφορά τους δήμους Λειψών, Γαύδου, Χάλκης, Αγαθονησίου, Τήλου, Αγ. Ευστρατίου, Ανάφης, Σικίνου, Ψαρρών, Μεγίστης, Φολεγάνδρου, Οινουσών και Κιμώλου, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία σε 10.831 νοικοκυριά να αποκτήσουν πρόσβαση στις σύχρονες ψηφιακές τεχνολογίες.
 
«Η δέσμευση του πρωθυπουργού από τη Νίσυρο προς τους νησιώτες και η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για ανατροπή του κλίματος απομόνωσης που βίωναν τα νησιά μας, πραγματοποιείται με ρεαλιστικές πρωτοβουλίες.
 
Η αναφερόμενη δράση για χορήγηση δωρεάν εξοπλισμού και δωρεάν σύνδεση ίντερνετ στα νησιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποκλεισμού από την ψηφιακή εποχή, εντάσσεται στο πλαίσιο της τεχνολογικής αναβάθμισης των νησιωτικών περιφερειών, γεγονός που θα συμβάλει στην εξοικείωση των κατοίκων με τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες, αλλά και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων και των δημοσίων υπηρεσιών», τονίζουν από κοινού στην επιστολή ο υπουργός και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com