Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα με αιχμή την κατάργηση των Πανελλαδικών

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την παιδεία.
Όπως υποστήριξε, κάθε ώρα που περνάει αποκαλύπτονται νέες πτυχές του τέταρτου μνημονίου Τσίπρα  - Καμμένου, με νέα βάρη για τους πολίτες.


Συγκεκριμένα, ανέφερε πως εκτός από τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές των συντάξεων προκύπτουν νέα επώδυνα μέτρα, με δραματική αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, μειώσεις επιδομάτων και καταργήσεις φοροαπαλλαγών, ενώ σημειώνει πως «ενώ παρίσταναν ότι δεν δέχονταν τις ομαδικές απολύσεις, τώρα υπογράφουν πρόθυμα τις σχετικές ρυθμίσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση ανοίγοντας άλλα ζητήματα, αλλά πάντα χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς καμία προετοιμασία.
«Όπως έλεγε κάποτε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα σκίσει τα Μνημόνια, έτσι τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έθεσε σειρά ερωτημάτων: «Με ποιο σύστημα θα τις αντικαταστήσει; Σε ποιες πανεπιστημιακές αίθουσες θα μπουν οι φοιτητές, με τι βιβλία και καθηγητές;»
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι παίζει ανεύθυνα και επιπόλαια με την αγωνία των νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους.
Περιγράφοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας είπε πως οφείλουμε να επενδύσουμε στην παιδεία στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν κεφάλαιο για τη χώρα, ώστε να δώσουν ορμή στους μαθητές, συνδέοντας την εκπαίδευση με την απασχόληση, για να βρουν κεφάλαια τα πανεπιστήμια, αλλά και για να βρουν μετά δουλειές οι απόφοιτοι, αξιοποιώντας τις νέες δεξιότητες της ψηφιακής εποχής, ενισχύοντας την ελευθερία και αυτονομία κάθε εκπαιδευτικής μονάδας.
Έκανα ειδικότερα γνωστό πως σύντομα το σχέδιο του κόμματος θα έρθει σε δημόσιο διάλογο γιατί επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com