Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΤΑΞΗ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ Ανοίγει το σύστημα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

«Ανοίγει» εντός της επόμενης εβδομάδας το σύστημα υποβολής αιτήσεων για τη δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων από δύο μηνών έως τεσσάρων ετών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και των παιδιών - εφήβων - ατόμων ΑμΕΑ σε αντίστοιχες δομές, για το σχολικό έτος 2017-2018, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».


Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Κωστόπουλος τόνισε ότι «η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ έχει στόχο να προετοιμάσει τους γονείς, ώστε να είναι έτοιμοι, μόλις δημοσιευτεί η πρόσκληση, για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά με τα αναγκαία δικαιολογητικά για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία. Οι μητέρες θα έχουν τη δυνατότητα εντός 15 ημερών να υποβάλουν τις αιτήσεις τους».
Ο κ. Κωτσόπουλος εξήγησε ότι οι προϋποθέσεις είναι τριών ειδών. Συγκεκριμένα αφορούν τα οικονομικά δεδομένα, το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα - με ένα παιδί μέχρι 27.000 ευρώ, με δύο παιδιά μέχρι 30.000, με τρία παιδιά 33.000 ευρώ και τέλος με περισσότερα από τρία, 35.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις όλων όσων έχουν το κατώτατο εισόδημα των 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρυσι αυτά τα παιδιά άγγιζαν τα 47.000.«Στις 92.000 παιδιά τα 47.000 παιδιά ανήκαν σε αυτήν την κατηγορία. Εκτός από την συγκεκριμένη όμως κατηγορία θα ικανοποιηθούν κι όλες τις αιτήσεις που είναι για ΑΜΕΑ ανεξαρτήτου εισοδήματος», ανέφερε. Εκτός από το οικογενειακό εισόδημα, τα άλλα δύο κριτήρια, αφορούν την οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος και το εργασιακό προφίλ. Πέρυσι το ποσό που είχε οριστεί ήταν περίπου 193 εκατομμύρια ευρώ, φέτος υπολογίζεται ότι πιθανό να υπερβεί τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com