Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Γ. Μπουτάρης: Έχουμε συμφωνήσει με εκκλησία και καταληψίες να επαναλειτουργήσει το σχολείο στη Β. Γεωργίου

Στην αποκάλυψη ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει προχωρήσει σε συμφωνία τόσο με την εκκλησία της Ελλάδος, όσο και με τους καταληψίες για την παραχώρηση του χώρου, όπου στεγάζεται η κατάληψη «Σχολείο», προχώρησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο κτίριο με αφορμή τις διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών για την απόφαση του Δήμου να βάλει λουκέτο στο 12ο δημοτικό σχολείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Μέγαρο Μουσικής.

 
 «Έχουμε μια συμφωνία με την εκκλησία της Ελλάδος για το σχολείο που βρίσκεται υπό κατάληψη. Έχουμε συμφωνία και με τους καταληψίες, Τα παιδιά είπαν θα φύγουν από εκεί αν γίνει σχολείο. Να γίνει η ενοικίαση του χώρου και να αρχίσουν οι εργασίες. Βέβαια όταν θα έχουν τελειώσει οι εργασίες τα παιδιά θα έχουν τελειώσει το δημοτικό αλλά θα έχει μπει μια βάση», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Το διατηρητέο κτίριο στέγαζε μέχρι το 2004 το 12ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο λόγω προβλημάτων στη στατικότητα έκλεισε και  οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο χώρο κοντά στο Μέγαρο Μουσικής. Από το 2010 το διατηρητέο κτίριο από τις Βασιλέως Γεωργίου τελεί υπό κατάληψη και εκεί στεγάζεται ο «Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο».
Καλαφάτης: Δήμαρχος και διοίκηση εμπαίζουν γονείς και μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου
«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης κι ο δήμαρχος προσωπικά, εμπαίζουν εκατοντάδες οικογένειες των μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου», υπογράμμισε, από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης.
Μάλιστα, ο κ. Καλαφάτης παρουσίασε έγγραφο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ημερομηνία 10/7/2016, στο οποίο η Εκκλησία, ως ιδιοκτήτρια προτείνει να χρησιμοποιηθεί ως σχολείο κτίριό της, που βρίσκεται υπό κατάληψη, ενώ όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μόλις σήμερα παραδέχτηκε ότι γίνονται συνεννοήσεις επ’ αυτού.
«Θα μπορούσε εδώ και οκτώ με δέκα μήνες το θέμα να έχει προχωρήσει και, μέσω ΕΣΠΑ, από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, να αποκατασταθούν οι ζημιές, για να λειτουργήσει ως σχολείο», πρόσθεσε.
Πρόσθεσε πως οι ίδιοι οι καταληψίες είχαν πει πως θα αποχωρήσουν αν το κτίριο αυτό γίνει σχολείο και στηλίτευσε την στάση της Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που «διαχωρίζει τις καταλήψεις σε καλές και κακές». Υπογράμμισε πως η διοίκηση «πέταξε, πάλι, την μπάλα στην εξέδρα και άφησε στην άκρη την ουσία του πράγματος, που θα έδινε λύση στο πρόβλημα» και αναρωτήθηκε «μήπως ο δήμαρχος δεν ήθελε να στεναχωρήσει κάποιους από τους δημοτικούς συμβούλους» και δεν προχώρησε σε συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος.
«Η κατάληψη με τις δράσεις που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει δεκτή από την γειτονιά. Όχι μόνο δεν δημιουργεί προβλήματα αλλά λειτουργεί θετικά για την γειτονιά και τα παιδιά έχουν πει ότι θα φύγουν αν γίνει σχολείο», τόνισε από την πλευρά της η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ρία Καλφακάκου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com