Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Σκόπιμη η αναβολή εκδίκασης στο ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου

Για σκόπιμη αναβολή εκδίκασης στο ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. «Η κυβέρνηση, μετά την πρωτοφανή επίθεση στα εισοδήματα των συνταξιούχων, σκοπίμως κωλυσιεργεί, ώστε να μην συζητηθεί στην ολομέλεια του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης των συνταξιουχικών οργανώσεων κατά του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016)», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων επισημαίνει ότι «στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι από συνταξιουχικές οργανώσεις αιτήσεις ακύρωσης κατά των υπουργικών αποφάσεων, που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του Νόμου 4387/2016 (Νόμου Κατρούγκαλου) και αφορούν τον επανυπολογισμό κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και την περικοπή, όσων συντάξεων υπερβαίνουν (αθροιστικά κύρια και επικουρική) το ποσό των 1.300 ευρώ. Οι αιτήσεις ακυρώσεως προσδιορίστηκαν, αρχικά να εκδικαστούν σε πρώτη δικάσιμο στις 07/04/2017 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, αφού το θέμα κρίθηκε μείζονος σημασίας, επειδή αφορά όλους τους συνταξιούχους. Στις 07/04/2017, που είχε οριστεί να γίνει η δίκη, έγινε αυτεπάγγελτη αναβολή για τις 2 Ιουνίου 2017, προκειμένου η εισηγήτρια να ετοιμάσει την εισήγηση. Στις 29/05/2017, και ενώ αναμέναμε την εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή 02-06-2017, ενημερωθήκαμε για νέα αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για το φθινόπωρο, με το επιχείρημα ότι οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου δεν ήταν έτοιμοι για τη δίκη της Παρασκευής 02-06-2017».

«Είναι φανερό, πλέον, ότι επιχειρείται παρέλκυση της δίκης, στην οποία πρόκειται να κριθούν ζωτικής σημασίας ζητήματα που αφορούν την ίδια την επιβίωσή μας και δημιουργούνται σε όλους μας εύλογες απορίες για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων να αποφευχθεί η δικαστική κρίση για την προφανή αντισυνταγματικότητα των υπουργικών αποφάσεων που εκδόθηκαν για την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου)», σημειώνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com