Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΕΥΑΘ: Το νερό πρέπει να το διαχειρίζεται δημόσια επιχείρηση

"Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να το διαχειρίζεται δημόσια επιχείρηση" είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Κρεστενίτης, προσθέτοντας: "δεν θα μείνουμε αμέτοχοι στη συζήτηση που θα ανοίξει με τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της πώλησης του 23%".

Στο πλαίσιο της ετήσιας παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Βορειοελλαδικής εταιρείας για το 2016, ο κ. Κρεστενίτης, κληθείς να τοποθετηθεί για τη μεταφορά της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, αλλά και την πώληση ποσοστού 23% του δημοσίου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι "είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης παγκοσμίως.
Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε επί του θέματος και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τη θέση της και να ενταχθεί σχετική πρόβλεψη στη σχεδιαζόμενη συνταγματική αναθεώρηση". Προτού τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο κ.Κρεστενίτης ξεκαθάρισε ότι εκφράζει την προσωπική του θέση, αφού δεν υπάρχει σχετική τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com