Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Αλλαγές στις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Σε αλλαγές στη νέα ρύθμιση που αφορά στο καθεστώς απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και περιλαμβάνεται στο συμπληρωματικό μνημόνιο προχώρησε χθες το υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται. 


Με νομοθετική βελτίωση που κατέθεσε ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αυξάνει από 60 σε 90 ημέρες το χρονικό διάστημα εντός του οποίου υποχρεωτικά η Επιτροπή των τριών δικαστικών πρέπει να αποφασίζει για τη νομιμότητα ή μη της απόλυσης εκπαιδευτικού από ιδιωτικό σχολείο.
Σημειώνεται ότι το θέμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) η οποία, σε συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, παρουσίασε τις θέσεις της και τις ενστάσεις της για κρίσιμα σημεία της διάταξης. Η ΟΙΕΛΕ, σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έχει αντιδράσει με οξύτητα κάνοντας λόγο για κατεδάφιση του νόμου Φίλη σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση και την αντικατάστασή του από μια εγκληματική διάταξη που καταδικάζει τον κλάδο εισάγοντας, επί της ουσίας, ελεύθερες απολύσεις.
Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Παιδείας έχει επισημάνει ότι με τη νέα διάταξη περιορίζεται, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, η αυθαιρεσία εκ μέρους των σχολαρχών, ενώ πλέον η απόφαση για τη νομιμότητα ή μη της απόλυσης εκπαιδευτικού βαρύνει τους δικαστές. Έχει δε, διαβεβαιώσει ότι δεν είναι δυνατό να αρχίσει η όποια διαδικασία απόλυσης στα μέσα της ακαδημαϊκής χρονιάς, κυρίως, επειδή υπάρχει και μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και συγκεκριμένα, η 266/2014.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com