Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Οικονομικό Επιμελητήριο: «Οχι» στο νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στην ολοκληρωτική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και, κατά συνέπεια, στη διεύρυνση της τρύπας για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή.

 
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μετά τη σημερινή συνεδρίασή της όπου συζητήθηκε ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο καλεί την κυβέρνηση να μην καταθέσει τη συγκεκριμένη διάταξη ενώ σημειώνει την εκτίμησή του ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας - και ειδικά ο συνεπής - δεν μπορεί και με τις νέες συνθήκες να συνεχίσει να επιχειρεί.
Τέλος, με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου σε ραδιοφωνικό σταθμό, που αμφισβήτησε εκ νέου τα στοιχεία που παρουσίασε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για το ασφαλιστικό της χώρας, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η αλήθεια είναι μία, και αποδεικνύεται με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς. Το ΟΕΕ, ως θεσμοθετημένος οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας, θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί τις οικονομικές του μελέτες, με αληθή στοιχεία και πραγματικά δεδομένα, έξω από κάθε μικροκομματική σκοπιμότητα, προασπίζοντας το θεσμικό του ρόλο».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com