Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Υπ. Εργασίας: Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου

Πλεονασματικός, άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, εμφανίζεται ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτέλεσής του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, για το α΄ τετράμηνο του έτους ο ΕΦΚΑ παρουσιάζει πλεόνασμα 112,33 εκατ. ευρώ, έναντι προβλεπόμενου ταμειακού ελλείμματος 234 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Το πλεόνασμα προκύπτει μετά και την απόδοση στον ΕΟΠΥΥ, το ΕΤΕΑΕΠ, τον ΟΑΕΔ και το ΑΚΑΓΕ, του συνόλου των εσόδων που εισπράχθηκαν για λογαριασμό τους από τον ΕΦΚΑ.
Σύγχυση επικρατεί σε σχέση με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που κατέλαβε το ΓΛΚ για εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κατά το α’ τετράμηνο του 2017. Κι αυτό γιατί το ποσό το οποίο αναφέρεται στο χθεσινό δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού και το οποίο αποδόθηκε στον ΕΦΚΑ σε σχέση με το ποσό που δηλώνει ο ίδιος ο ΕΦΚΑ ότι εισέπραξε διαφέρει σχεδόν κατά 150 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι το πρώτο τετράμηνο του 2017 εισέπραξε από το δημόσιο 84,5 εκατ. ευρώ ως εργοδοτικές εισφορές για λογαριασμό των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, με χτεσινό δελτίο του το ΓΛΚ ανέφερε ότι απέδωσε στον ΕΦΚΑ ως εργοδοτική εισφορά το ποσό των 233 εκατ. ευρώ.


Σημειώνεται επίσης ότι καμία προπληρωμή εργοδοτικών εισφορών του Δημοσίου προς τον ΕΦΚΑ δεν έχει γίνει το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2017.
Το Δημόσιο ως εργοδότης, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ, κατέβαλε στο ταμείο για τους δημοσίους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017, το ποσό των 84,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τη συνολική ετήσια υποχρέωση να αντιστοιχεί σε 340 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία για τις εργοδοτικές εισφορές του Δημοσίου θα αποτυπωθούν ορθά στο μηνιαίο Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού του Μαΐου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com