Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ Και η συνέντευξη στα κριτήρια για διευθυντές σχολείων

Νέο σύστημα επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων θα νομοθετήσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας. Εκτός από τους τίτλους σπουδών και την προϋπηρεσία, θα προσμετράται και το κριτήριο της συνέντευξης σε συμβούλιο επιλογής, στο οποίο θα διατυπώνουν τη γνώμη τους και οι συνυπηρετούντες εκπαιδευτικοί των υποψηφίων.


Όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να καταθέσουν υποψηφιότητα για την πλήρωση των θέσεων των διευθυντών θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα για την ενημέρωση των υπηρεσιακών τους φακέλων με βάση τα ακόλουθα κριτήρια του νέου συστήματος:
α) Επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση (πτυχία, μεταπτυχιακές σπουδές κ.ά.)
β) Υπηρεσιακή κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία (διδακτική υπηρεσία, καθοδηγητική, διοικητική εμπειρία κ.ά.) στην οποία θα προσμετράται και αυτόνομο διδακτικό έργο σε ΑΕΙ.
γ) Συνέντευξη ενώπιον του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για σχολεία αρμοδιότητάς της που υποβάλλει την υποψηφιότητά του. «Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του ΣτΕ και διατηρώντας τη σταθερή θέση του για τη σημασία της έκφρασης γνώμης των ίδιων των εκπαιδευτικών για τους συναδέλφους τους που διεκδικούν τη διεύθυνση των σχολικών μονάδων, στο Σχέδιο Νόμου που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει να διατυπώνουν τη γνώμη τους για τους υποψήφιους οι συνυπηρετούντες/ούσες συνάδελφοι. Η γνώμη αυτή θα αποτελεί στοιχείο που το συμβούλιο επιλογής συνεκτιμά κατά τη συνέντευξη», διευκρίνισε το υπουργείο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε το 2015 με αρμοδιότητα του τότε αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com