Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «Το σχέδιό μου για τη φορολογία»

Για τη σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ώστε αυτή να φτάσει στο 20% στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ του, δεσμεύτηκε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε «καλή μέρα για την Ευρώπη» την εκλογή του Εμ. Μακρόν, επισημαίνοντας πως «ήταν η νίκη της κοινής λογικής και της μετριοπάθειας, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού».

 
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι στόχος του είναι η μείωση της φορολογίας και πέρα από την αποκλιμάκωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, επανέλαβε ότι θα προχωρήσει στη μείωση ΕΝΦΙΑ, καθώς και στοχευόμενη μείωση των αγροτικών εφοδίων, σημειώνοντας, ωστόσο πως «δεν μπορώ να τα μειώσω όλα», αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «για μεγαλύτερες μειώσεις αυτή τη στιγμή τα νούμερα δεν βγαίνουν». Πρέπει, πρόσθεσε να εξασφαλίσουμε προηγουμένως τον απαιτούμενο δημοσιονομικό χώρο και να θέσουμε στους εταίρους το ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, καθώς «η επόμενη κυβέρνηση θα κληρονομήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη δέσμευση σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια».
Αναφορικά με τη μείωση του αφορολογήτου παραδέχθηκε ότι αυτή «φαντάζει αναπόφευκτη», σημείωσε, ωστόσο πως αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από μικρότερο φορολογικό συντελεστή, υπογραμμίζοντας πως ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής θα πρέπει να πέσει στο 9%, για εισοδήματα μέχρι τα 10.000 ευρώ, επισημαίνοντας πως «υπάρχουν άνθρωποι που θα πληρώσουν 600 ευρώ φόρο, επί της ουσίας ένα μηνιάτικο». Σε ό,τι αφορά την πρότασή του για την επιστροφή στην κοινωνία του 0,5% ΑΕΠ, από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός αιφνιδιάστηκε και «τηρεί αμυντική στάση» και τόνισε ότι «το πλεόνασμα πήγε σε αποπληρωμή χρέους», αφού όπως είπε ο κ. Τσίπρας δέχθηκε να πάρει περισσότερα περίπου 2 δισ. ευρώ και να τα επιστρέψει στο χρέος. «Αντί να ενισχύσει την παραγωγική οικονομία, τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτε, ούτε καν το QE», επισήμανε. Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να οικοδομήσει κομματικό κράτος προσλαμβάνοντας, όπως είπε «χιλιάδες συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια επιχειρεί να τους μονιμοποιήσει».
Δέσμευση
Αντιθέτως, πρόσθεσε, στο πρόγραμμα της ΝΔ υπάρχει δέσμευση για μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω ο δημόσιος τομέας και υποστήριξε ότι στο δημόσιο θα πρέπει να προσλαμβάνεται μόνο εξειδικευμένο προσωπικό. Υπάρχει περιθώριο, τόνισε «για μικρότερο και καλύτερο δημόσιο χωρίς απολύσεις», ενώ ερωτηθείς για το θέμα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε πως κάθε νεοπροσλαμβανόμενος είναι δόκιμος για δύο χρόνια, «όμως, τώρα μονιμοποιούνται όλοι δίχως αξιολόγηση». Πρέπει, υπογράμμισε «να αξιολογούνται όλοι και αν δεν είναι κατάλληλοι να μην γίνονται μόνιμοι. Αν υπάρχουν ακόμη πολίτες που πιστεύουν στο παραμύθι του εύκολου λαϊκισμού, τότε ας μην ψηφίσει ΝΔ, πιστεύω ότι η σιωπηλή πλειοψηφία αυτό θέλει», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφορικά με τις γαλλικές εκλογές και την επικράτηση του Εμμ. Μακρόν, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «ήταν καλή μέρα για την Ευρώπη», αφού όπως είπε «ήταν μια νίκη της κοινής λογικής, του ρεαλισμού και της μετριοπάθειας, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com