Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Citi: Οι φιλοδοξίες της Αθήνας για έξοδο στις αγορές θα σκοντάψουν σε ΔΝΤ και ΕΚΤ

Το ΔΝΤ τονίζει ότι δεν υπάρχει ακόμη αρκετή σαφήνεια σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους,  επισημαίνει η Citigroup σε νέο της note, προειδοποιώντας ότι είναι πολύ πρόωρα τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές.

Όπως σημειώνει, στη συνάντηση του G7 στην Ιταλία, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένοι σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και ακόμη δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια.
Αυτό το σχόλιο έρχεται μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ την Πέμπτη ο οποίος σημείωσε ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας εάν δεν υπάρχει "αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους".
Ο Σόιμπλε δήλωσε από την πλευρά του ότι ελπίζει να υπάρχει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, αλλά ότι το σχέδιο είναι να παραμείνει το περίγραμμα της συμφωνίας του Μαΐου 2016.
Όπως σχολιάζει η Citi, το εάν η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και δανειστών για τα μέτρα του 2019-2020 θα συνοδεύεται επίσης από ένα σημαντικό βήμα προόδου στις δεσμεύσεις ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές (ιδίως από τη Γερμανία, λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές) είναι πολύ αβέβαιο.
Από το 2015, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και φαίνεται επίσης απαραίτητο για την ΕΚΤ έτσι ώστε να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα.
Όπως τονίζει η Citi, τόσο η απόφαση του ΔΝΤ όσο και της ΕΚΤ είναι απίθανο να έρθουν σύντομα. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις προθέσεις της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές στο εγγύς μέλλον.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com