Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Focus: Μια καλή είδηση για την Ελλάδα

Μια καλή είδηση για την Ελλάδα φέρνει δημοσίευμα του Focus Online. Ποια είναι αυτή; «Πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί όλο το πακέτο βοήθειας».

 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, από το τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 86 δις ευρώ, έχουν εκταμιευτεί από τον ESM μόλις 31,7 δις ευρώ. «Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018, μετά από ακριβώς τρία χρόνια. Ενώ διανύουμε το δεύτερο μισό της συνολικής διάρκειας, δεν έχουν εκταμιευτεί ούτε τα μισά χρήματα. Κατά τους εναπομείναντες 14 μήνες οι πληρωμές προς την Αθήνα δεν πρόκειται να αυξηθούν».
Πιθανότατα, σύμφωνα με κύκλους του ESM που επικαλείται το Focus Online, «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να κάνει χρήση του συνολικού πακέτου βοήθειας. Ασαφές παραμένει μόνον πόσα χρήματα θα περισσέψουν στο τέλος».
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ούτε από τα δυο πρώτα πακέτα βοήθειας είχε εκταμιευτεί το σύνολο των χρημάτων που προβλεπόταν. Από το πρώτο πακέτο ύψους 110 δις ευρώ είχαν εκταμιευτεί μόλις 73 δις ενώ από το δεύτερο ύψους 163,6 δις δόθηκαν τελικά τα 142,7 δις ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com