Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Εντός του Μαΐου η έναρξη διαδικασιών για δωρεάν φιλοξενία βρεφών και παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με voucher

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και συγκεκριμένα εντός του Μαΐου, αρχίζει φέτος η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης για δωρεάν φιλοξενία βρεφών και παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

 
Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών τον Ιούνιο, έτσι ώστε οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου να επιλέξουν τον σταθμό που επιθυμούν, όπως ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που υλοποιεί τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».
Η δράση αφορά στην παροχή «αξίας τοποθέτησης» (voucher) σε δικαιούχους για δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών - 4 χρονών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και των παιδιών-εφήβων-ατόμων ΑΜΕΑ στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ).
Η ΕΕΤΑΑ ενημερώνει τις μητέρες να προετοιμαστούν ώστε όταν θα δημοσιευτεί η πρόσκληση μέσα στο μήνα να μπορέσουν, εντός της προθεσμίας που προβλέπεται, να καταθέσουν εγκαίρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να είναι έγκυρες οι αιτήσεις τους.
Οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:
- Την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 - 31/12/2016).
- Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί εντός του Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr), όπου μπορούν να διαβάσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη δράση.
Παράλληλα η ΕΕΤΑΑ απηύθυνε σήμερα πρόσκληση προς τους φορείς-δομές να δηλώσουν έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη δράση. Οι ανωτέρω μπορούν στην παρούσα φάση να δηλώσουν διαθέσιμες θέσεις μέχρι το 70% της δυναμικότητας των δομών τους για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και μέχρι το 100% για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΜΕΑ. Σημειώνεται ότι τελικά κάθε δομή μπορεί να δεχτεί αριθμό ωφελουμένων με voucher ίσο με τον αριθμό θέσεων της συνολικής δυναμικότητάς της.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com