Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ρέγκλινγκ: Κοντά στα 100 δισ. το κόστος του α' εξαμήνου του 2015

«Δεν μπορώ να πω ποιον μήνα, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν συνετό να γίνει η πρώτη έκδοση ομολόγων πριν το τέλος του προγράμματος», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ ανέφερε ότι είναι πιθανότατα σωστές οι εκτιμήσεις βάσει των οποίων το «κόστος» για την ελληνική οικονομία, λόγω των εξελίξεων του πρώτου εξαμήνου του 2015, ανήλθε σε περίπου 100 δισ. ευρώ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι και άλλες χώρες βγήκαν στις αγορές πριν από τη λήξη των δικών τους προγραμμάτων. «Δεν περίμεναν μέχρι την τελευταία μέρα του προγράμματος για να βγουν στις αγορές», πρόσθεσε.
Ο κ. Ρέγκλινγκ επεσήμανε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, εξαρτάται από την οικονομία της, την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την κατάσταση των αγορών.
Δήλωσε δε βέβαιος ότι αν υπάρχει μια συνέχεια του προγράμματος, τότε θα είναι εφικτή η έξοδος στις αγορές.


Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι δεν γνώριζε «ποιο ακριβώς ήταν το αφήγημα εδώ».
«Ίσως οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές. Κατά την δική μου οπτική το Eurogroup της 15ης Ιουνίου ακολούθησε τον γενναιόδωρο δρόμο της δήλωσης του Eurogroup του Μαΐου του 2016, όπου αποσαφηνίστηκαν με αρκετά καλά διατυπωμένο τρόπο τα πιθανά μέτρα για το χρέος», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, τόνισε πως ο ESM και το Eurogroup παρακολουθούν τις πολιτικές αποφάσεις στην Ελλάδα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com