Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Υπέρ της 100% χρηματοδότησης για φυσικές καταστροφές η Κρέτσου

Την συμπαράστασή της στον ελληνικό λαό για τον χθεσινό σεισμό εξέφρασε χθες η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, γνωστοποιώντας ότι θα επισκεφθεί τα σεισμόπληκτα νησιά.
Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η κ. Κρέτσου ανέφερε ότι έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 100% χρηματοδότηση για τις φυσικές καταστροφές σημειώνοντας: «Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε πλήρως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις θέσεις απασχόλησης για τους νέους μέσω της Εγγύησης Απασχόλησης για τη Νεολαία. Ή γιατί δεν μπορούμε να συγχρηματοδοτήσουμε πλήρως και στο 100% ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα, που έχουν χάσει το βιός τους και ζουν μέσα σε αυτοκίνητα».
«Είναι εύκολο να κάθεται κάποιος στις Βρυξέλλες και να λέει ‘δεν συμφωνώ με την πλήρη χρηματοδότηση 100%’, ρωτήστε όμως τα κράτη-μέλη που δεν έχουν τα κονδύλια, πού θα βρουν να χρηματοδοτήσουν έστω και κατά 5% τέτοιες ενέργειες», πρόσθεσε.


Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε ο χθεσινός σεισμός, αλλά και η κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου, δείχνουν την ανάγκη να ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός αλληλεγγύης.
«Ειδικά για τη χώρα μου, που υποφέρει από μια πολύχρονη λιτότητα και ύφεση επτά χρόνων, τα ευρωπαϊκά κονδύλια -και όχι απλώς τα κροκοδείλια ευρωπαϊκά δάκρυα- πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να μειωθεί ο ανθρώπινος και κοινωνικός πόνος» σημείωσε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com