Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Στα τέλη του 2020 έτοιμη η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά

Στη Νέα Κρήνη έφτασε ο μετροπόντικας Έλλη του μετρό Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε από τις 15 Μαΐου από τον τερματικό σταθμό της Καλαμαριάς.
Ο μετροπόντικας έχει διανύσει 400 μέτρα μέσα σε έναν μήνα και σήμερα έσπασε τον τοίχο του σταθμού της Ν. Κρήνης, συνεχίζοντας την πορεία του προς την Αρετσού και προς την αρχική του ένωση με την βασική  γραμμή, στον σταθμό του Πατρικίου.
Σε έναν μήνα, στα μέσα Ιουλίου, ξεκινάει και ο δεύτερος μετροπόντικας, ο Φροίξος, από τη Μίκρα, ερχόμενος προς Νέα Κρήνη, Αρετσού, Καλαμαριά, Νομαρχία και πάλι Πατρίκιο.
"Ο προγραμματισμός για την Καλαμαριά, καθώς εδώ δεν υπάρχουν εμπόδια, είναι μέχρι τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τα κατασκευαστικά έργα σε όλους τους σταθμούς, μέχρι το τέλος του 2018 να έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη των σηράγγων και μέχρι το τέλος του 2019 να έχουν παραδοθεί σήραγγες και σταθμοί ώστε να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια.
Στόχος είναι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στο τέλος του 2020, λίγο μετά την παράδοση της βασικής γραφής, να παραδοθεί και η γραμμή Καλαμαριάς", τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό , Γιάννης Μυλόπουλος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com