Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Άνω των 2 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στην Ελλάδα

Σε άνω των 2 δισ. ευρώ -έναντι 1,6 δισ. ευρώ το 2016- αναμένεται να διαμορφωθούν φέτος οι συνολικές χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα, όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, Τζόναθαν Τέιλορ, από το βήμα συνεδρίου στην Αθήνα.
Ο αξιωματούχος της ΕΤΕπ βρέθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα, προκειμένου να ενεργοποιήσει το δεύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης της χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου (TFF), ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Στόχο του προγράμματος αποτελεί η τόνωση των διεθνών εμπορικών συναλλαγών των ελληνικών επιχειρήσεων, με την ΕΤΕπ να παρέχει εγγυήσεις για πιστώσεις, χρηματοοικονομικές εγγυήσεις και άλλα προϊόντα χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών.


Η εγγύηση της ΕΤΕπ θα διασφαλίζει στους πελάτες των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, ότι θα ικανοποιούνται κανονικά οι οικονομικές υποχρεώσεις που καθορίζονται σε αυτά τα μέσα εμπορικής χρηματοδότησης.
Σημειώνεται ότι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης, μπορούν να λάβουν ενίσχυση για τις εμπορικές και εξαγωγικές τους συναλλαγές, για μέγιστη διάρκεια τριών ετών.
Το πρόγραμμα θα παρέχει, επίσης, εγγυήσεις για εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης, εκδιδόμενες για λογαριασμό ελληνικών επιχειρήσεων. Αυτό, σύμφωνα με την ΕΤΕπ, θα βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο κ. Τέιλορ υποστήριξε ότι «το διεθνές εμπόριο μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας» και «να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό και να κερδίσουν νέους πελάτες στη διεθνή αγορά».
Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Χρηματοδότησης του Εξωτερικού Εμπορίου διαδέχεται το πρώτο πρόγραμμα, ύψους επίσης 400 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε θεσπιστεί το 2013 και έληξε το 2016.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com