Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Αντιδράσεις σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα για τους 38 σταθμούς διοδίων στην Εγνατία

  • Την έντονη αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών φορέων της βόρειας Ελλάδας έχει προκαλέσει η υπογραφή υπουργικής απόφασης από τους κυρίους Σπίρτζη και Τσακαλώτο για την κατασκευή δεκάδων νέων  σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό.
  • Συγκεκριμένα,στους 8 υφιστάμενους σταθμούς διοδίων που ήδη λειτουργούν στην Εγνατία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμα ...30!  
  •  Τις επόμενες ημέρες θα...κατατεθούν προτάσεις για κινητοποιήσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα και αποκλεισμός του δρόμου.
    Ο σχεδιασμός για τους νέους σταθμούς έχει προκαλέσει δυσφορία στους βουλευτές βόρειας Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθούν αύριο το πρωί στη Βουλή για να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει.
    Από τους 30 σταθμούς οι 10 θα είναι μετωπικοί σταθμοί, ενώ οι υπόλοιποι 20 θα είναι πλευρικοί.

    Πηγές με άριστη γνώση του θέματος τονίζουν ότι είναι θέμα χρόνου να αυξηθεί και η τιμή των διοδίων. Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τώρα την Εγνατία Οδό πληρώνουν 3 λεπτά ανά χλμ, που είναι και η χαμηλότερη τιμή διοδίου. Με τους νέους σταθμούς η τιμή αναμένεται να αγγίξει τα 5 λεπτά ανά χλμ, ανεβάζοντας σημαντικά το τελικό κόστος.

    Την ανέγερση των πλευρικών σταθμών είχε προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ , παρά την αντίθετη εισήγηση του υπουργείου υποδομών.

    Πρόθεση του Χρήστου Σπίρτζη ήταν η εγκατάσταση αναλογικού συστήματος διοδίων, ωστόσο η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την τρόικα καθώς χρειάζεται τουλάχιστον 1 χρόνο ακόμα για να υλοποιηθεί.

    Η Κοινή Υπουργική απόφαση θέτει ασφυκτικά χρονικά περιθώρια καθώς προβλέπει ότι εντός 5 μηνών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των νέων σταθμών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com