Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Σε τέσσερις δόσεις η απόδοση 395 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ από τον "κουμπαρά" του ΑΚΑΓΕ

Στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2017 θα καταβληθούν οι πόροι τους οποίους έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του για φέτος ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) από τον "κουμπαρά” του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών.
Αυτό αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας, επ΄ αφορμή του γεγονότος ότι στην  ημερήσια διάταξη του ΔΣ του ΕΦΚΑ υπάρχει θέμα "αιτήματος επιχορήγησης από τον λογαριασμό εισφορών αλληλεγγύης συνταξιούχων”, δηλαδή από τον ΑΚΑΓΕ.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το Υπουργείο Εργασίας αναμένεται να απαντήσει θετικά στο παραπάνω αίτημα του ΕΦΚΑ, εκτελώντας την κυβερνητική δέσμευση η οποία έχει ήδη εγγραφεί στο φετινό κρατικό προϋπολογισμό για απόδοση 395 εκατ. ευρώ από τον ΑΚΑΓΕ προς τον ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Υπ. Εργασίας προτίθεται να αποδώσει στον ΕΦΚΑ το παραπάνω συνολικό ποσό σε τέσσερις δόσεις. Η πρώτη δόση (100 εκατ. ευρώ) θα δοθεί το Σεπτέμβριο, η δεύτερη δόση (100 εκατ. ευρώ) τον Οκτώβριο, η τρίτη (100 εκατ. ευρώ) τον Νοέμβριο και η τέταρτη και τελευταία (95 εκατ. ευρώ) θα αποδοθεί το Δεκέμβριο του 2017. 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com