Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Γ. Βρούτσης: Στάση πληρωμών σε 63.000 δικαιούχους εφάπαξ, 139.000 κύριων και 127.000 επικουρικών συντάξεων

Προχειρότητα, αναλγησία και υποκρισία καταλογίζει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας ότι ποτέ στο παρελθόν το ασφαλιστικό σύστημα δεν βρέθηκε σε τόσο τραγική κατάσταση.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βρούτσης, σύμφωνα με το Compliance Report (June 2017) και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ προς τους δικαιούχους κύριων και επικουρικών συντάξεων, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, προσεγγίζοντας τα 3 δισ. ευρώ.



«Το πλήθος των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων - με στοιχεία Απριλίου 2017 - ξεπερνά τις 139.000, με οφειλές που αγγίζουν τα 1,4 δισ. ευρώ.  Ποσό που σήμερα έχει διαμορφωθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Το πλήθος των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων ξεπερνά τις 127.000, με οφειλές κοντά στα 650.000.000 ευρώ», συμπληρώνει ο κ. Βρούτσης.
«Την ίδια στιγμή, τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων, που για πρώτη φορά δεν έχουν αποδοθεί, αγγίζουν τα 25.000.000 ευρώ. Το πλήθος των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ του ΕΤΕΑΕΠ, ξεπερνά τις 63.000, με οφειλές που υπερβαίνουν τα 900.000.000 ευρώ», συνεχίζει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ.
«Συνεπώς, οι ατεκμηρίωτες και αναπόδεικτες ανακοινώσεις περί πλεονάσματος στον ΕΦΚΑ, υποτιμούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη εργαζόμενων και συνταξιούχων, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι ασφαλιστικών παροχών, παραμένουν “όμηροι” της ιδιότυπης στάσης πληρωμών, που σήμερα έχουν κηρύξει τα ασφαλιστικά ταμεία!», καταλήγει ο κ. Βρούτσης.


Υπ. Εργασίας: Απολύτως πραγματικό το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ

Το πλεόνασμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι απολύτως πραγματικό και προκύπτει ξεκάθαρα από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, κατηγορώντας τον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση ότι «κάθε εβδομάδα εφευρίσκει έναν λόγο για να αμφισβητήσει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και να επαναλάβει μονότονα την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
«Ξεκαθαρίζουμε ότι η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση όλων των ληξιπρόθεσμων συντάξεων και εφάπαξ, με ειδική επιχορήγηση που λαμβάνει στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης, μεγάλο μέρος της δόσης που θα εκταμιευτεί τις επόμενες μέρες θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Επομένως, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν επηρεάζεται από τον ρύθμό εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων συντάξεων», τονίζει το υπ. Εργασίας.
Σημειώνει επίσης ότι «τα κόμματα που με τις πολιτικές τους οδήγησαν στα όρια της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας το ασφαλιστικό, που συσσώρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμμείς και ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ, οφείλουν να είναι πιο συγκρατημένα και να μην τρομοκρατούν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους με ανεύθυνες και αβάσιμες τοποθετήσεις».
«Η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο ρυθμός υλοποίησής της επιταχύνεται καθημερινά, με στόχο την πλήρη εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων», καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.
Σε σχόλιό του μέσω Twitter, ο κ. Βρούτσης απάντησε: «Αντί να μου απαντά μεσάνυκτα η υπ. Εργασίας με ανακοινώσεις που δεν αμφισβητούν τα στοιχεία μου, ας ασχοληθούν καλύτερα να βγάλουν καμία σύνταξη».
Νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης καταλόγισε προχειρότητα, αναλγησία και υποκρισία στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σημειώνοντας ότι ποτέ στο παρελθόν το ασφαλιστικό σύστημα δεν βρέθηκε σε τόσο τραγική κατάσταση.
 

 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com