Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

8+1 απαντήσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Μια διαδικασία… μερικής συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, η οποία προβλέπει την υποστήριξη και την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, όχι όμως και τη χρηματοδότηση της Ελλάδος με νέα δάνεια, αποφάσισε να εγκρίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Πρόκειται για τη διαδικασία της «Κατ’ Αρχήν Έγκρισης», την οποία ενεργοποιεί το Ταμείο, για πρώτη φορά έπειτα από τρεις δεκαετίες, στην περίπτωση της χώρας μας. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται να εφαρμόζεται όταν έχει υπάρξει συμφωνία σχετικά με τις πολιτικές μεταρρυθμίσεων στις οποίες βασίζεται ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει το Ταμείο, αλλά δεν έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία μεταξύ της χώρας-μέλους του και των πιστωτών της σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της.
Η εν λόγω διαδικασία είχε εφαρμοστεί από το ΔΝΤ τη 10ετία του 1980 για την υποστήριξη προγραμμάτων μεταρρυθμίσεων στο Σουδάν, στο Εκουαδόρ, στο Ζαΐρ, στη Μαδαγασκάρη, στην Τζαμάικα, στη Ζάμπια, στην Ακτή του Ελεφαντοστού, στην Κένυα, στη Σομαλία, στη Χιλή, στη Δημοκρατία του Κογκό, στο Μεξικό, στη Νιγηρία, στην Αργεντινή, στη Γιουγκοσλαβία και στη Βραζιλία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com