Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ρέγκλινγκ: Στις αρχές Ιουλίου η έναρξη της εκταμίευσης των 8,5 δισ.

Στις αρχές Ιουλίου τοποθέτησε χρονικά την έναρξη της εκταμίευσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος χαρακτήρισε ως «σημαντικό βήμα» την απόφαση του Eurogroup της Πέμπτης.
«Παρότι υπήρξε καθυστέρηση, καταλήξαμε σε μία συμφωνία, η οποία είναι πολύ σημαντική, καθώς η Ελλάδα έχει να αποπληρώσει ένα μεγάλο ομόλογο τον Ιούλιο» εξήγησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC.
Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, επανέλαβε ότι τα όποια μέτρα χρειαστούν, θα ληφθούν στα τέλη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.
Μέχρι τότε βέβαια, ξεκαθάρισε, θα υπάρξει μία ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και «θα ξέρουμε πόση επιπλέον ελάφρυνση θα καταστεί αναγκαία».
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους, αυτή την περίοδο, είναι μικρότερο από το αντίστοιχο σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. αλλά και στις ΗΠΑ.
«Υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα και δεν έχει κανένα νόημα να αποφασίσουμε τα πάντα από τώρα» έσπευσε να προσθέσει και συνέστησε «υπομονή για τα μελλοντικά βήματα».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com