Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τον Απρίλιο διατέθηκαν μόλις 86,4 εκατ. ευρώ τη στιγμή που οι οφειλές του Δημοσίου ανήλθαν στα 3,907 δισ. ευρώ

Πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου με το σταγονόμετρο αποτυπώνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και κατά τον μήνα Απρίλιο.
Συνολικά διατέθηκαν μόλις 86,4 εκατ. ευρώ τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν στα 3,907 δισ. ευρώ. Οι περιορισμένες πληρωμές έφεραν και την ισχνή μείωση των συνολικών χρεών, τα οποία μειώθηκαν κατά μόλις 48,1 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2017. Συνολικά από τις αρχές του χρόνου, οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν φτάσει μόλις στα 247 εκατ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης.
Έτσι όπως εξελίχθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, το υπουργείο Οικονομικών θα αποκτήσει πρόσβαση σε 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσα στον Ιούλιο, ενώ επιπλέον 800 εκατ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα -υπό προϋποθέσεις μια εκ των οποίων είναι να διατεθούν τα πρώτα 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή χρεών- το φθινόπωρο.


Από το σύνολο των περίπου 3,907 δισ. ευρώ, τα 2,262 δισ. ευρώ βαραίνουν τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. Εξ αυτών, σε 1,166 δισ. ευρώ φτάνουν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ενώ τα υπόλοιπα χρέη αφορούν τους υπόλοιπους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Οι συνολικές πληρωμές του ΕΟΠΥΥ τον Απρίλιο ήταν 26,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων ανήλθαν στα 29,2 εκατ. ευρώ.
Τα χρέη των νοσοκομείων διαμορφώθηκαν στα 599,9 δισ. ευρώ (παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με τον Μάρτιο, οπότε και διαμορφώθηκαν στα 617,9 εκατ. ευρώ), ενώ τα χρέη των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης μειώθηκαν ελάχιστα στα 354,2 εκατ. ευρώ.
Στα νοσοκομεία τα ποσά που διατέθηκαν για την αποπληρωμή χρεών ήταν μόλις 15,4 εκατ. ευρώ, ενώ όλοι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εμφανίζονται να έχουν πληρώσει 15,3 εκατ. ευρώ. Για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης καταβλήθηκαν τον Απρίλιο 42,1 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 39,1 εκατ. ευρώ διατέθηκαν τον Μάρτιο με το συνολικό ποσό να φτάνει στα 81,2 εκατ. ευρώ από τις αρχές του χρόνου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com