Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΥΠΕΣ: Θα χρειαστούν έως 8 μήνες για μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Το αργότερο έως την Κυριακή θα έχει παρουσιαστεί η τελική πρόταση του ΥΠΕΣ για τους συμβασιούχους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Πάνος Σκουρλέτης. Πάντως, ο ίδιος δήλωσε πως για μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα χρειαστούν 6 -8μήνες.
Ο κ.Σκουρλέτης πιο αναλυτικά δήλωσε πως :

* "Η τελική μορφή της πρότασής μας, ενδεχομένως και σήμερα ή αύριο, μέσα στο σαββατοκύριακο να είμαστε σε θέση να την παρουσιάσουμε”.
* "Επιχειρούμε να βρούμε τη λύση πιο γρήγορα. Και ήδη τα τελευταία 24ωρα και αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας και ταυτόχρονα να κινηθούμε μέσα στα όρια της νομιμότητας, διότι δεν θα ήταν λύση να επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε μια ρύθμιση, η οποία θα κριθεί την επαύριο πάλι αντισυνταγματική".
* "Προσπαθούμε λοιπόν να βρούμε μία λύση ότι μέχρι τις νέες μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ, μια διαδικασία η οποία θέλει 6 έως 8 μήνες περίπου. Μέχρι τότε λοιπόν, έχουμε διάφορα εργαλεία στα χέρια μας, για να καλύψουμε τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης καταρχήν και των δημοτών.
"Προωθούμε 6100 (σ.σ. προσωρινές) προσλήψεις στο μεσοδιάστημα , 2.500 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με βάση τα αιτήματα των Δήμων. Αν είναι 1.500 ακόμα από τους Δήμους, θα τους προσθέσουμε στους 2.500”.
"Επιχειρούμε λοιπόν να βρούμε μία λύση που να δίνει την δυνατότητα στους υφισταμένους (σ.σ. 6100), τους μέχρι τώρα εργαζόμενους, να απασχοληθούν σε αυτό το μεσοδιάστημα. Αυτή είναι η προσπάθειά μας. Μία νέα σύμβαση λίγων μηνών. Αυτή είναι η προσπάθειά μας και σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλα τα νομικά εργαλεία που διαθέτουμε, κοιτάμε με έγκριτους νομικούς, οι οποίοι υπηρετούν στα ανώτατα δικαστήρια, για να έχουμε μια θωρακισμένη λύση”.
* "Το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών με τους συμβασιούχους προέκυψε μετά από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο έκρινε ότι αυτοί οι άνθρωποι των οποίων έληγε η σύμβασή τους στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, έπρεπε να διακοπεί τώρα διότι ήταν αντισυνταγματική η διπλή παράταση που είχε προηγουμένως δοθεί στις συμβάσεις τους”.
* "Το πρόβλημα πρωτίστως που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις δεν έχει να κάνει με το μνημόνιο, έχει να κάνει με το ίδιο το Σύνταγμα -αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι παρατάσεις, το Σύνταγμα δεν δημιουργήθηκε μετά από το Μνημόνιο- και με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα κατά κόσμο Παυλόπουλου, όπου βάζει ανώτατο όριο στις ανανεούμενες συμβάσεις τους 24 μήνες. Αυτό υπάρχει από το 2004. Δεν είναι ένα καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο”.
"Ουδέποτε από τον Νοέμβριο που είμαι υπουργός Εσωτερικών έχω αφήσει ούτε κατά διάνοια την υπόνοια ότι αυτοί οι άνθρωποι στις 31/12 που ξέρουν ότι λήγει η σύμβασή τους θα γινόντουσαν μόνιμοι. Δεν το έχω πει, είναι δημόσιες οι δηλώσεις μου, έχω μιλήσει στα Μέσα, έχω μιλήσει στη Βουλή. Έχω διαχωρίσει την περίπτωση των συμβασιούχων σε άλλους τομείς, οι οποίοι όμως δεν ήταν μέσα από οκτάμηνες ανανεούμενες συμβάσεις 2 ή 3 φορές, αλλά μιλάμε για απασχολούμενους 5, 10, 15 χρόνια σε διάφορα προγράμματα, στο "Βοήθεια στο Σπίτι", στα Πανεπιστήμια κλπ
* " Οι προτάσεις σχετικά με το πόσοι θα προσληφθούν τις καθορίζουν οι ίδιοι οι Δήμοι. Αυτό επιβάλλει η Συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των Δήμων. Αυτές όμως οι προτάσεις πρέπει να προέρχονται και να βασίζονται στους κατατεθειμένους οργανισμούς θέσεων που έχουν οι Δήμοι. Δεν μπορεί δηλαδή να έρθει ένας Δήμος και να πει τη μία χρονιά εγώ χρειάζομαι 150 ανθρώπους για τον τάδε τομέα και την επόμενη χρονιά να πει ότι χρειάζεται 50. Έχει καταθέσει έναν οργανισμό αναλυτικών θέσεων και στη βάση αυτών των οργανισμών -και μάλιστα εμείς τώρα τους δίνουμε τη δυνατότητα να τους επικαιροποιήσουν αυτούς τους οργανισμούς- καταθέτουν τα αιτήματά τους. Ιδιαίτερα για την καθαριότητα προβλέπεται ότι επειδή αυτές οι θέσεις πληρώνονται από τους πολίτες, καθότι είναι ανταποδοτικές οι υπηρεσίες, προβλέπεται ότι δεν προσκρούει στον κανόνα 1 προς 4 που ισχύει για τις προσλήψεις στο υπόλοιπο Δημόσιο”.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com