Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Ο μεγιστάνας της Alibaba έχει ένα καλό νέο: Σε 30 χρόνια οι άνθρωποι θα δουλεύουν 4 ώρες την ημέρα

Ο Jack Ma θα μπορούσε να είναι το τέλειο παράδειγμα για τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης: σπούδασε για να γίνει δάσκαλος, έπειτα ίδρυσε την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba το 1999 και σήμερα είναι δισεκατομμυριούχος, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.

Σήμερα, ο ίδιος, κάνει μια πολύ ενθαρρυντική πρόβλεψη για τους ανθρώπους: δραστική μείωση των εργατοωρών ανά εβδομάδα.
Μιλώντας  στο CNBC στο το περιθώριο συνδιάσκεψης της Alibaba στο Ντιτρόιτ, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες "οι άνθρωποι θα εργάζονται μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα και ίσως τέσσερις μέρες την εβδομάδα. Ο παππούς μου εργαζόταν 16 ώρες την ημέρα στα χωράφια και πίστευε ότι δούλευε πολύ. Τώρα εργαζόμαστε οκτώ ώρες, πέντε ημέρες την εβδομάδα και θεωρούμε ότι είναι πολλές ώρες”.
Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη του Μεγιστάνα της Alibaba συμπίπτει απόλυτα με την εκτίμηση του γνωστού οικονομολόγου,  John Maynard Keynes το 1930, όταν έλεγε ότι σε 100 χρόνια ο άνθρωπος θα εργάζεται περίπου 15 ώρες την εβδομάδα, καθώς η αυτοματοποίηση καλύπτει όλο και περισσότερες ανάγκες του ανθρώπου. 
Επίσης, σύμφωνα με τον Ma, στο μέλλον οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν διακοπές σε περισσότερα μέρη.
"Σήμερα οι άνθρωποι επισκέπτονται στην ζωή τους κατά μέσο όρο 30 διαφορετικά μέρη. Σε τριάντα χρόνια από τώρα, θα επισκέπτονται 300”, δήλωσε ο ίδιος.
Ο μεγαλοεπενδυτής, ωστόσο, προειδοποίησε πως θα είναι δύσκολο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. "Τα επόμενα 30 χρόνια θα είναι οδυνηρά”, είπε χαρακτηριστικά .
 
website counter
friend finderplentyoffish.com