Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Νομική δράση Ε.Ε. κατά Ουγγαρίας, Πολωνίας, Τσεχίας για τους πρόσφυγες

Την ανάληψη νομικής δράσης κατά της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας για την άρνησή τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν οι Βρυξέλλες.
«Είναι θλιβερό ότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, η Τσεχία, η Ουγγαρία και Πολωνία, κατά παράβαση των νομικών τους υποχρεώσεων και των δεσμεύσεών τους προς την Ελλάδα, την Ιταλία και άλλα κράτη - μέλη, δεν έχουν ακόμη αναλάβει την απαραίτητη δράση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.
Λαμβάνοντας υπ΄όψη της «το υπόβαθρο αυτό», η Επιτροπή «αποφάσισε να κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον αυτών των κρατών μελών».

 
Οι Βρυξέλλες είχαν θέσει τον Ιούνιο ως χρονικό όριο για τη Βαρσοβία και τη Βουδαπέστη ώστε να αρχίσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από Ιταλία και Ελλάδα, αλλιώς θα αντιμετώπιζαν κυρώσεις.
Η Πράγα είχε αντιμετωπίσει ανάλογες προειδοποιήσεις, καθώς και αυτή εγκατέλειψε στην πράξη τη συμμετοχή στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης.
Απειλές για κυρώσεις κατά των τριών χωρών είχε εξαπολύσει από την Παρασκευή και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. κινδυνεύουν με σοβαρές οικονομικές ποινές εάν δεν συμμορφωθούν προς τα συμφωνηθέντα σε επίπεδο «28» για το προσφυγικό.
Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία έχουν εκφράσει σκεπτικισμό για την υποδοχή προσφύγων, κυρίως λόγω μουσουλμανικού θρησκεύματος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com