Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ για τον θάνατο της γυναίκας στην Πολυτεχνική Σχολή

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ με αφορμή το τραγικό περιστατικό που συνέβη το πρωί της Πέμπτης, όταν και βρέθηκε νεκρή γυναίκα στο υπόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου. Στην ανακοίνωσή τους, οι Πρυτανικές Αρχές επισημαίνουν την ανάγκη η αστυνομία να συνδράμει το έργο των υπηρεσιών φύλαξης του Αριστοτελείου.
Δείτε την ανακοίνωση του ΑΠΘ:


Το πρωί της Πέμπτης 1 Ιουνίου εντοπίστηκε η σορός μιας γυναίκας σε ημιτελές κτίριο στην περιοχή της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα των Αστυνομικών Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εκτιμήσεις είναι πως δεν πρόκειται για θύμα εγκληματικής ενέργειας αλλά μάλλον χρήσης ναρκωτικών.
Το θλιβερό αυτό περιστατικό (ελπίζουμε το τελευταίο) δεν τεκμηριώνει πως υπάρχει υποτροπή στο ζήτημα της ασφάλειας εντός των χώρων του Ιδρύματος. Υποδεικνύει όμως επιτακτικά πόση πολλή εργασία απαιτείται ακόμη, ώστε να παύσει το ΑΠΘ να θεωρείται ως μια βολική ουδέτερη ζώνη, μεταξύ νόμου και παρανομίας.
Το Πανεπιστήμιο έχει κάνει ότι μπορεί για την αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων οργανωμένου εγκλήματος διακίνησης ναρκωτικών, αλλά στερείται τόσο των υλικών όσο των νομικών μέσων.
Οι υπηρεσίες φύλαξης του ΑΠΘ ενεργούν καθημερινά και συνδράμουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Πολιτείας στο θέμα αυτό. Είναι, όπως αποδεικνύεται, απαραίτητο να ενταθούν και οι προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων.
Η ομόθυμη στήριξη όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της Διοίκησης του ΑΠΘ προς την κατεύθυνση αυτή έχει αναδειχθεί δημόσια και είναι δεδομένη.
Οι Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ
 
website counter
friend finderplentyoffish.com