Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους.


Οι περισσότεροι κάδοι του πολεοδομικού συγκροτήματος ξεχειλίζουν από σκουπίδια, ενώ τα απορριμματοφόρα εξακολουθούν να παραμένουν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια καθώς οι συμβασιούχοι συνεχίζουν τις καταλήψεις σε όλους τους χώρους εργασίας.
Μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης τα απορρίμματα ξεπερνούν τους 1.500 τόνους, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο κέντρο της πόλης. «Με 1.500 τόνους σκουπίδια και με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου, Θωμάς Ψαρράς. Ο κ. Ψαρράς κάλεσε σήμερα το σωματείο των εργαζομένων, προκειμένου να ζητήσει να επιτρέψουν σε κάποια απορριμματοφόρα να βγουν στους δρόμους.
Σε «κλοιό» σκουπιδιών βρίσκονται και οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος. Για «τραγική κατάσταση» στο δήμο Νεάπολης – Συκεών έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θεόδωρος Κυζιρίδης, προσθέτοντας πως μετά από συνεννόηση με τους παρατασιούχους βγήκαν στους δρόμους το πρωί τέσσερα απορριμματοφόρα ασφαλείας για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών.
«Στο δικό μας τον δήμο οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από την περασμένη Κυριακή. Η κατάσταση είναι τραγική. Βγάλαμε τέσσερα απορριμματοφόρα για να συνδράμουμε σε ευπαθείς ομάδες» υποστήριξε ο κ. Κυζιρίδης.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έως σήμερα το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους του δήμου Νεάπολης – Συκεών περίπου 600 τόνοι σκουπιδιών, ενώ τα τέσσερα απορριμματοφόρα ασφαλείας θα κυκλοφορούν και το Σαββατοκύριακο.
Στον δήμο Καλαμαριάς οι συμβασιούχοι επέτρεψαν χθες σε οχτώ απορριμματοφόρα να πραγματοποιήσουν αποκομιδή, ενώ για σήμερα Παρασκευή και για το Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν πέντε απορριμματοφόρα ασφαλείας. Καθημερινά στην Καλαμαριά συγκεντρώνονται περίπου 80 τόνοι σκουπιδιών.
Στον δήμο Παύλου Μελά επίσης ένας μικρός αριθμός αυτοκινήτων θα βγουν στους δρόμους για να συλλέξουν τα σκουπίδια από τα νοσοκομεία και τις λαϊκές αγορές, ενώ στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, κάνει λόγο για «τεράστιο πρόβλημα» καθώς καθημερινά συγκεντρώνονται περίπου 100 τόνοι απορριμμάτων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com