Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Το πραξικόπημα που ξεχάσαμε

Πολλά έχουμε ξεχάσει από όσα έγιναν αυτά τα 2,5 χρόνια. 
Σήμερα, 29 Ιουνίου, κλείνουμε 2 χρόνια από την επιβολή της τραπεζικής αργίας που στη συνέχεια έγινε capital controls.   
Ήταν μεσάνυχτα Σαββάτου - 26ης προς 27ης Ιουνίου του 2015, όταν ο κ. Τσίπρας με νυχτερινό διάγγελμα ανακοίνωσε πως οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία της 25ης Ιουνίου. Τότε που με φόντο την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία, στις 00:30 τα μεσάνυχτα, είπε "ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε στις μνημονιακές επιταγές" και ζήτησε από τον ελληνικό λαό "να απαντήσει περήφανα στο εκβιαστικό τελεσίγραφο" ενώ δεσμεύτηκε ότι "ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής όποιο και αν είναι αυτό".
Οι φήμες ότι θα κλείσουν οι τράπεζες απλώνονταν σα τσουνάμι. Οι σκηνές που εξελίσσονταν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας έξω από τα τραπεζικά καταστήματα και τα ΑΤΜ ήταν πρωτοφανείς - κόσμος στις ουρές να κάνει όποια ανάληψη μπορούσε.  
Οι τράπεζες θα έκλειναν και επισήμως με ΠΝΠ που εκδόθηκε την Κυριακή, στις 29 Ιουνίου. Το "οι ξένοι έκλεισαν τις τράπεζες" έδινε και έπαιρνε. 
Το βράδυ όμως της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του Mega ο Μιχάλης Ιγνατίου, αποκαλύπτει: "Πήγες του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών σημειώνουν ότι αναφέρουν ότι ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου ήταν σε τακτική επικοινωνία υψηλότατους Έλληνες  αξιωματούχους την Παρασκευή και το Σάββατο και αναφέρουν σε εισαγωγικά ότι ο κ. Λιού συνομίλησε με τον κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών ζήτησε από την Ελλάδα να συνεργαστεί με τους διεθνείς εταίρους της σχετικά με τον προγραμματισμό μιας τραπεζικής αργίας και ελέγχων κεφαλαίων όπως απαιτείται."
Το κλείσιμο των τραπεζών επέφερε το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων. 

 
website counter
friend finderplentyoffish.com