Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Αποφυλακίστηκε ο Παναγιώτης Σαξώνης - Είχε καταδικαστεί για την υπεξαίρεση - "μαμούθ" στον Δ. Θεσσαλονίκης

Αποφυλακίστηκε ο άλλοτε υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Σαξώνης, εκ των καταδικασθέντων για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου καθώς εξέτισε επτά από τα είκοσι χρόνια κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί.
Ο πρώην δημοτικός ταμίας βρίσκεται σε καθεστώς ελευθερίας με υπ' όρον απόλυση. Τον τελευταίο καιρό κρατείτο στις φυλακές Μαλανδρίνου απ' όπου και πήρε το αποφυλακιστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιουλίου του 2014 το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιβάλει στον Παναγιώτη Σαξώνη συνολική ποινή κάθειρξης 20,5 ετών, καθώς τον έκρινε ομόφωνα ένοχο (με ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου) για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της πλαστογραφίας.
Ήταν ο μόνος εκ των κατηγορουμένων που ομολόγησε τις πράξεις του, τονίζοντας ότι ενεργούσε κατ' εντολήν του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, ενώ έβαλε στο «κάδρο» και τον τέως δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Οι δύο τελευταίοι καταδικάστηκαν τότε μαζί του, μπήκαν στη φυλακή αλλά αποφυλακίστηκαν στη συνέχεια, ο πρώτος έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής κι ο δεύτερος ως ανάπηρος.
Ο Παν. Σαξώνης έχει παραπεμφθεί σε νέα δίκη για πλαστογραφία, πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση - «μαμούθ» και αφορά δύο πλαστά διπλότυπα είσπραξης που κατατέθηκαν στην Θ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με ημερομηνίες του Ιουλίου και Αυγούστου του 2004.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, με τα δύο παραστατικά, τα οποία αποκαλύφθηκαν μετά τη δίκη για υπεξαίρεση, εμφανίζονται να έχουν πληρωθεί εισφορές υπέρ του ταμείου σύνταξης των υπαλλήλων, συνολικού ύψους 780.307 ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα το ποσό αυτό φαίνεται να υπεξαιρέθηκε χωρίς να έχει κατατεθεί στα ταμεία του δήμου. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει μαζί του ο πρώην γενικός γραμματέας Μ. Λεμούσιας για συνέργεια στην πλαστογραφία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com