Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

"Πόλεμος" ΕΛΤΑ-ΔΕΗ ...και στη μέση όσοι πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος σε ταχυδρομεία.

Ένας απίστευτος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ, με παράπλευρες απώλειες τους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα, ακόμα και αν έχουν πληρώσει κανονικά την οφειλή τους!
 Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή πολλοί καταναλωτές που πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους μέσω ΕΛΤΑ και δικαιούνται έκπτωσης 15%,τη χάνουν τελικά, αφού τα ΕΛΤΑ καθυστερούν να καταβάλουν τα χρήματα και στο σύστημα της ΔΕΗ δεν φαίνονται πουθενά ως δικαιούχοι έκπτωσης 15%.
Όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα», τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν προχωρήσει σε παρακράτηση των χρημάτων από την είσπραξη των λογαριασμών ρεύματος, με τη διογκούμενη οφειλή να ανέρχεται στα 19,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος της παρακράτησης των χρημάτων, ωστόσο εκτιμάται ότι συνδέεται με την ανάγκη της εταιρείας να καλύψει λειτουργικά έξοδα, όπως η μισθοδοσία.


Ποσό 6,6 εκατ. από τα ΕΛΤΑ για την αποπληρωμή οφειλών προς τη ΔΕΗ

Το ποσό των 6,6 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή σημαντικού μέρους των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ  θα καταβάλουν έως το τέλος της εβδομάδας τα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το ποσό αυτό προέρχεται από την κάλυψη οφειλής που είχε η Πολιτεία προς τα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του Τύπου στο εσωτερικό της χώρας κατά το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2013 ως 9 Αυγούστου 2015.
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής εξασφάλισε τα 6,6 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας τη σημαντική αυτή υποχρέωση, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της αφορά στην περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης.
Παράλληλα, σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου, το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει οι εξής ενέργειες:
  • Η ΓΓΕΕ πλήρωσε στις 8 Δεκεμβρίου 2015 οφειλές της Πολιτείας προς τα ΕΛΤΑ, ύψους 7 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2012 – 31 Οκτωβρίου 2013 (κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ).
  • Καλύφθηκε ποσό 4,5 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε από σύμβαση που υπεγράφη με τα ΕΛΤΑ στις 10 Αυγούστου 2015 και η οποία είχε διάρκεια ένα έτος, για τη διακίνηση του Τύπου στο εσωτερικό της χώρας.
  • Την 1 Νοεμβρίου 2016 προκηρύχθηκε διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός και από την 1η Απριλίου 2017 υπάρχει σύμβαση με τα ΕΛΤΑ για την ταχυδρομική διακίνηση του Τύπου στο εσωτερικό της χώρας για δύο έτη, με προϋπολογισθείσα συνολική δαπάνη 7 εκατ. ευρώ, για τα οποία υπάρχει ομαλή χρηματοροή.
Συνεργάτες του αρμόδιου Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά που επικαλείται το ΑΜΠΕ, σημειώνουν πως, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες εγκατέλειψαν τα ΕΛΤΑ στην τύχη τους, η σημερινή κυβέρνηση κάνει πράξη τις εξαγγελίες για οικονομική αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας του Οργανισμού κατά τα έτη 2013 ως και 2015.
Σημειώνεται ότι ερώτηση για το θέμα έχει καταθέσει στον κ. Παππά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com