Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Μοσκοβισί: Σε δισ. ευρώ το ύψος της φοροδιαφυγής στην Ε.Ε.

Σε δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής στις χώρες - μέλη της Ε.Ε., όπως παραδέχθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Παρότι δεν υπάρχουν ακριβή αριθμητικά στοιχεία λόγω της έλλειψης αξιόπιστων δεδομένων για το φορολογικό χάσμα, η Ε.Ε. διαθέτει εκτενή στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή είναι διαδεδομένες και υπολογίζεται ότι κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως  στους δημόσιους προϋπολογισμούς σε ολόκληρη την Ε.Ε.


Εξαίροντας τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών αρχών, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, όσον αφορά την εναρμόνιση των προσεγγίσεων των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, καθώς και όσον αφορά στη μεταρρύθμιση της φορολόγησης των εταιρειών.
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι από το 2015 η Επιτροπή έχει εκδώσει πέντε μείζονες δέσμες μεταρρυθμίσεων της φορολόγησης των εταιρειών για να ενισχύσει τη φορολογική διαφάνεια, να διασφαλίσει την πραγματική φορολόγηση όλων των εταιρειών και να συντονίσει την απόκριση της Ε.Ε. κατά του επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com