Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Επείγουσα προκαταρκτική για τα σκουπίδια

Προκαταρκτική εξέταση για ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.
Στην έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης «για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών από τους υπαίτιους, δημιουργίας κινδύνων για τη δημόσια υγεία από τη μη περισυλλογή των απορριμμάτων».
Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία «να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων και ποιες ήταν οι θετικές ενέργειες ή παραλείψεις τους. Συνεπώς πρέπει επιπλέον να διερευνηθεί, εάν υπήρξαν τρόποι συλλογής των απορριμμάτων που μπορούσαν να ακολουθηθούν και αν ναι εάν εφαρμόστηκαν».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί, σε περίπτωση που δεν εφαρμόστηκαν τρόποι συλλογής των σκουπιδιών, να αναζητηθούν ευθύνες από τους αρμόδιους δημάρχους και άλλα δημαρχιακά όργανα.
Όπως έγινε γνωστό, τα υπό διερεύνηση αδικήματα -κατά την παραγγελία- είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος, της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής, της έκθεσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως επίσης οι πράξεις της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της παράνομης βίας (από παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας λόγω παράνομης παραμονής ατόμων σε χώρο της ή με τη βία παρεμπόδιση άσκησης δικαιώματος προς λειτουργία των απορριμματοφόρων).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com