Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Επιμένει στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για τους νέους σταθμούς διοδίων το ΤΑΙΠΕΔ - Ούτε ευρώ για τα πλευρικά διόδια

Δεν φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί του το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο δείχνει να επιμένει στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την κατασκευή των νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό.



Οι έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών αλλά και η προσπάθεια της Εγνατίας να κερδίσει χρόνο, δεν ήταν ικανές να πείσουν το Ταμείο να κάνει πίσω, το οποίο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες διεμήνυσε ότι ο σχεδιασμός προχωρά, χωρίς παρεκκλίσεις.
Το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί οι 30 νέοι σταθμοί να έχουν τεθεί σε λειτουργία στο σύνολό τους στις αρχές του 2018. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα τέσσερα πρώτα μετωπικά διόδια σε Μέστη Παμβώτιδα, Ευζώνους και Ιεροπηγή θα είναι έτοιμα στις 31 Αυγούστου, ενώ μέχρι τις αρχές του 2018, θα προστεθούν οι σταθμοί  σε Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης,  Απροβάλτα, Καβάλα, Στρυμονικό, Σιάτιστα και Αρδάνιο.
Η Εγνατία και το ΤΑΙΠΕΔ διαφωνούν για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των πλευρικών διοδίων, με την Εγνατία να ξεκαθαρίζει ότι αδυνατεί να κατασκευάσει τους 20 σταθμούς μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ απέρριψε άλλωστε το αίτημα της διοίκησης της Εγνατίας να χορηγήσει 30 εκατ. για την κατασκευή των 20 πλευρικών σταθμών και παρέπεμψε στο υπουργείο Υποδομών για την κάλυψη της συγκεκριμένης δαπάνης.
"Όντως τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. Προσπαθήσαμε να τα προσεγγίσουμε με ρεαλισμό.Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε την ΚΥΑ στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Προφανώς υπερβάσεις θα υπάρχουν στους χρόνους. Είναι κάτι που νομίζω ότι το κατάλαβε και το ΤΑΙΠΕΔ", τόνισε σε δηλώσεις του στην ΤV100, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης.


"Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά να εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, δηλαδή οι πλευρικοί σταθμοί να είναι ολοκληρωμένοι 1/11/2017. Είναι κάτι που υπερβαίνει τις διαδικασίες και τις δυνατότητες του τρόπου ανάθεσης μελετών και διαγωνισμών της χώρας. Θα φροντίσουμε να έχουμε την καλύτερη διαχείριση, παρόλα, πιστεύω ότι θα έχουμε σίγουρα υπερβάσεις χρονικές, οι ποίες μπορούν να φτάσουν τους έξι μήνες".
Τέλος όσον αφορά το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία για τα πλευρικά διόδια ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού είπε μιλώντας στην TV100:
"Ξεκινάμε τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης και μελετών. Ήδη έχουμε κάνει μια προεργασία για να δούμε αν υπάρχουν προβλήματα απαλλοτριώσεων. Νομίζω ότι αρχές του 2018 η μέσα του χρόνου, θα είναι ολοκληρωμένα".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com