Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Αναιρέθηκε το βούλευμα για το ΤΑΙΠΕΔ από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αναιρέθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Δημοσίου την περίοδο 2013 - 2014.
Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονταν είναι τρείς Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας) και αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα μεγάλα αγκάθια μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.
Η αναίρεση του βουλεύματος αναμένεται να οδηγήσει και στο «ξεκλείδωμα» της δόσης που περιμένει η χώρα, καθώς οι Ευρωπαίοι σε όλους τους τόνους είχαν διαμηνύσει πως αυτό αποτελεί περίπου «προϋπόθεση» για την καταβολή της.

 
Προ ημερών οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Ιωάννης Γιαννίδης και Νικόλαος Πατεράκης, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά του υπ' αριθμ. 999/2017 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται οι έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και τρία μέλη του ΔΣ αυτού, για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε πως το βούλευμα πάσχει λόγω «έλλειψης αιτιολογίας»  αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης».
Αναφερόμενος στη διάταξη του άρθρου 192 § 8 του Ν. 4389/2016, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει: «Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com