Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Τί συμφωνήθηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ στο πλαίσιο της Τριμερής συνάντηση των ηγετών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
Ο κ. Τσίπρας στην συνάντηση του με τον κ. Νετανιάχου αναφέρθηκε στην κοινή ιστορία των δύο λαών ενώ ο κ. Νετανιάχου αναφέρθηκε στην κοινή ιστορία, στην συνεργασία της χώρας του με την Ελλάδα.
Τα αποτελέσματα των διμερών Συναντήσεων, όσον αφορά την Οικονομία, ήταν η αύξηση των διμερών εμπορικών συναλλαγών (εισαγωγές-εξαγωγές) από 300 εκ. στο 1 δις δίνοντας έμφαση στους τομείς του φαρμάκου, των αγροδιατροφικών προϊόντων και της υψηλής τεχνολογίας.
Για τον τομέα της έρευνας υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για την αδελφοποίηση ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων και αποφασίστηκε η παροχή τεχνογνωσίας από πλευράς Ισραηλινών στους αποφοίτους Έλληνες μηχανικούς.


Αναφορικά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις το Ισραήλ, ως Silicon Valley όπως θεωρείται, αναμένεται να δώσει βοήθεια στην Ελλάδα.
Ακόμη γνωστοποιήθηκε πως το Ισραήλ θα επενδύσει στην Ελλάδα στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, των λιπασμάτων και του real estate.
Στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής αποφασίστηκε συνεργασία των δυο πλευρών στον τομέα των δημόσιων και των ανοιχτών δεδομένων, του internet of Things: έξυπνα σπίτια, αλλά και ψυγεία και άλλες οικιακές συσκευές, των υπηρεσιών 5 G στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών, συνεργασία στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών κ.α.
Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης υδάτων, η παροχή τεχνογνωσίας από την Ελλάδα προς το Ισραήλ για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, παροχή τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στο Ισραήλ για το κλείσιμο των χωματερών .
Ακόμη, αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλήνων ομογενών με Εβραίους της διασποράς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com