Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Μπουτάρης προς αντάρτες: Όχι σε δημόσιες διαφωνίες - Να ακολουθείται η γνώμη της πλειοψηφίας

Με μεγάλη συμμετοχή των μελών της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας», πραγματοποιήθηκε χτες ειδική συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Μπουτάρης, θέλοντας να ρίξει "γέφυρες" με τους αντάρτες. Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ οι Ανδρέας Κουράκης, Κώστας Παπαναστασίου και Γιώργος Αρβανίτης παρέστησαν και άσκησαν κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται σημαντικά ζητήματα ο Γιάννης Μπουτάρης.


Ο δήμαρχος εξέφρασε την πρόθεσή του να μιλήσει κατ' ιδίαν με όλους τους συμβούλους που έχουν διαφοροποιήσει τη στάση τους, για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη μέχρι τις εκλογές του 2019.
Σήμερα, η Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη εξέδωσε ανακοίνωσε για τη χτεσινή συνεδρίαση στην οποία αναφέρεται:
Ο Γιάννης Μπουτάρης στην εισήγησή του ανέφερε ότι η συνεδρίαση συγκλήθηκε προκειμένου να γίνει συζήτηση επί των θεμάτων που απασχολούν την παράταξη και δεν συνιστά «δίκη» κατά όσων διαφωνούν με επιλογές της διοίκησης. Ωστόσο, κάλεσε όσους εκφράζουν διαφωνίες να θέτουν τα θέματα προς συζήτηση στη Δημοτική Ομάδα, αντί να τα δημοσιοποιούν χάριν εντυπώσεων, ενώ ζήτησε μετά από αυτή τη συζήτηση να ακολουθείται η άποψη της πλειοψηφίας.
Όπως τόνισε, η «Πρωτοβουλία», όχι μόνον δεν διαλύεται εξ αιτίας μερικών συμβούλων που έχουν διαφωνίες -αφού αντέχει αλλά και αποζητά την πολυφωνία- αλλά συνεχίζει το έργο της, για το οποίο την ψήφισαν δυο φορές οι πολίτες της Θεσσαλονίκης,. Επισήμανε, πάντως, ότι οι διαφωνίες σε μείζονα θέματα που αφορούν την πόλη και η καταψήφισή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της πόλης. Κλείνοντας, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε συναινέσεις που αποσκοπούν στην εξεύρεση λύσεων, προέτρεψε σε ενότητα προκειμένου να εξακολουθήσει να παράγεται έργο στον Δήμο προς όφελος της πόλης και επαναβεβαίωσε ότι θα θέσει στην κρίση της παράταξης την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές του 2019.
Στην συζήτηση που ακολούθησε, πήραν τον λόγο πλέον των είκοσι μελών της Δημοτικής Ομάδας και μίλησαν για τα θέματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παράταξη και η διοίκηση αλλά και για τους τρόπους επίλυσής τους. Τονίστηκε το θετικό έργο που επιτελείται σύμφωνα με το πρόγραμμα και το όραμα της «Πρωτοβουλίας» αλλά και οι τολμηρές πρωτοβουλίες που παίρνει ο δήμαρχος και η διοίκηση για την πόλη και τους πολίτες σε όλους τους τομείς, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, τη γραφειοκρατία και τον συγκεντρωτισμό του ελληνικού κράτους.
Ζητήθηκε να καμφθούν εγωισμοί και πικρίες, να αποφεύγονται προσβλητικές συμπεριφορές προς συναδέλφους, να μην επιλέγονται άστοχες εσωτερικές αντιπαραθέσεις μεταξύ νυν και παλαιότερων στελεχών της διοίκησης, να μην ακολουθούνται προσωπικές διαδρομές και φιλοδοξίες αλλά να επιδιώκεται η συλλογικότητα και η συνεργασία στο εσωτερικό της παράταξης, το έργο της οποίας πρέπει να υπηρετείται ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχει ο καθένας στο διοικητικό σχήμα.
Από ορισμένους ομιλητές εκφράστηκε προβληματισμός για τον τρόπο εφαρμογής στοιχείων του προγράμματος της «Πρωτοβουλίας». Διατυπώθηκαν αντιρρήσεις για πλευρές των πεπραγμένων της διοίκησης, για αστοχίες ως προς χειρισμούς και επιλογές του δημάρχου και των αντιδημάρχων και επισημάνθηκε η ανάγκη για διόρθωση των ελλείψεων που εμφανίζονται στη διαδικασία συζήτησης εντός της Δημοτικής Ομάδας επί θεμάτων που εισάγονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παράλληλα, διατυπώθηκαν προτάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο έργο της διοίκησης και στο εσωτερικό της παράταξης με ζητούμενο την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της ως το 2019 και την ολοκλήρωση του εγχειρήματος της αλλαγής της πόλης μετά το 2019 με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη.
Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» συνόψισε τα πρώτα συμπεράσματά του από την τετράωρη συζήτηση της Δημοτικής Ομάδας ως εξής:
- Κανένας στην «Πρωτοβουλία» δεν επιθυμεί την απαξίωση της παράταξης. Αντίθετα, είναι ισχυρή η θέληση ώστε η «Πρωτοβουλία» να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της ως το 2019 αλλά και να συνεχίσει την προσπάθεια για την αλλαγή της πόλης και μετά το 2019.
- Να γεφυρωθούν οι διαφορές και να επιδιωχθούν συναινέσεις που θα οδηγούν σε πλειοψηφίες, αν όχι σε ομοφωνίες.
- Οι όποιες διαφωνίες να συζητούνται στη Δημοτική Ομάδα.
- Να αποφεύγονται στο μέλλον διαρροές, οι οποίες καταλήγουν σε δημοσιεύματα που στρεβλώνουν τις συζητήσεις εντός της Δημοτικής Ομάδας.
- Η Θεσσαλονίκη κατάφερε να έχει ως συνομιλητές πόλεις του κόσμου και διεθνείς φορείς και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
- Να μη δοθεί η δυνατότητα στους αντιπάλους της παράταξης να ακυρώσουν το έργο και τις προσπάθειες της «Πρωτοβουλίας». Το έργο αυτό πρέπει να συνεχιστεί, και για να γίνει αυτό χρειάζονται συναινέσεις και συνεννόηση.
Τέλος, δήλωσε ότι σύντομα θα απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση σε στελέχη της παράταξης που εκφράζουν διαφωνίες για την πορεία της «Πρωτοβουλίας» προκειμένου να βρεθούν οι αναγκαίες συναινέσεις, να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο της Διοίκησης αλλά και να αποκατασταθεί η ενότητα της παράταξης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com