Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Έφη Αχτσιόγλου: Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της εργατικής παραβατικότητας

Στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Documento».
Όπως εξήγησε αναλυτικά, οι παρεμβάσεις θα αφορούν τον αποκλεισμό επιχειρήσεων από κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια σε περίπτωση σοβαρών παραβιάσεων, αλλά και την καθιέρωση ενός αυστηρού ποινολογίου, το οποίο θα οδηγεί ακόμη και σε ολιγοήμερη αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της κατάχρησης του θεσμού των εργολαβιών, ειδικά στον τραπεζικό τομέα, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα «εύκολο» τρόπο να παρακαμφθεί σχεδόν το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας.
Παράλληλα, η κα Αχτσιόγλου προανήγγειλε την έναρξη της λειτουργίας ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών για θέματα του υπουργείου Εργασίας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των ασφαλισμένων.
Όσον αφορά την ανεργία, παραδέχθηκε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα, παρότι, όπως επεσήμανε, η δυναμική των τελευταίων μηνών είναι θετική.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com