Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Σόιμπλε: Πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα

Πεπεισμένος ότι την Πέμπτη θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην άρση των διευκολυντικών μέτρων, εξηγώντας πως «χρειάζεται να εξέλθουμε από την τρέχουσα νομισματική πολιτική με οργανωμένο τρόπο, προκειμένου να επιστρέψουμε σε μία πιο ομαλή πορεία».
Ο ίδιος, παράλληλα, υποστήριξε ότι τα υπερ-χαλαρά μέτρα σε αρκετές περιπτώσεις, έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση των κινδύνων, κεφαλαιακές στρεβλώσεις και «φούσκες».


Ο κ. Σόιμπλε έκανε ειδική μνεία στα σενάρια για τον διάδοχο του Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας πως αυτή η συζήτηση δεν ωφελεί κανέναν. Παράλληλα, απέρριψε τα δημοσιεύματα περί σύγκρουσης με τον κ. Ντράγκι, διαμηνύοντας πως «ουδέποτε έχει ασκήσει κριτική στην ΕΚΤ».
Όσον αφορά το Brexit, επανέλαβε πως επιθυμεί μία λύση, «με τις λιγότερες δυνατές ζημιές και για τις δύο πλευρές», ενώ διαβεβαίωσε ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό κέντρο για την Ευρώπη, παρά την έξοδο από την Ε.Ε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com